Rabu, 3 Ogos 2011

setahun lapan bulan

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p


Harini genap Aidan 1 tahun 8 bulan -- dah lama rasanya tak update progress budak kecik ni..

So far, Aidan is one active boy..

Masih nenen! huhuhu.. manja sangat2.. dengan muka minta kesian tu, abang dia pun kalah.. Aiman mengalah banyak benda dengan budak sorang ni.. tapi yang lagi best bila tengok Aidan sayang abang dia.. kalau abangnya bersin atau berhingus, Aidan la berkejaran ambil tisu kasi kat abang.. kadang2 sampai tolong lapkan lagi.. hehe..

Kalau masa makan paling seronok tengok Aidan.. semua dia makan.. jangan kata nasi ikan, sayur cukup dia suka.. tomato especially.. pastu sikit2 je akan minta 'air, air' lembut je bunyinya.. lepas makan pulak serupa adat jepun -- tepuk tangan sambil sebut 'goshisosamadeshita -- tapi versi aidan le' -- kalau dia tepuk tangan sebut tu je maknanya dia taknak makan dah.. minta basuh tangan.. hehe..

Makan ubat paling dia suka.. tadah aje mulut bulat dia tu..

Tapi yang mama tak larat sekarang mengempeng je.. asal nampak mama ngempeng.. camne ni adik.. nanti mama kena outstation? pengsan papa kamu..

Favourite tv sekarang adalah ul-tu-ra-man *sebutan org jepun untuk ultraman.. hoh, aksi jangan cakap la.. tertonggeng2 nak lawan rasaksa.. pehtu siap fire.. yang paling tergelak semua benda yang dia geram dia fire.. train bila crossing depan dia, kucing -- aidan suka tgk anjing dari kucing *fengsan!, binatang kecik2 terbang cam butterfly ke, nyamuk pun kena fire.. hahahahahahhaa

So far Aidan masih tak clear cakap.. serupa cam Aiman.. mungkin confuse language lagi.. tak ngapa la sayang.. pelan2 ok.. mama nak Aidan jadi yang terbaik..

tapi Aidan mmg tinggi.. sekarang ni dia dah 83cm.. huhu..

Moga Aidan panjang umur, sihat dan jadi anak yang soleh.. amin..

Picture
mastura versi kecik


13 ulasan:

@nannoor berkata...

mmg sebijon muka kau mast! :))

Yen berkata...

mas aku paling tak thn bab mengempeng siyes xtau nk buat ape huhu...

yatie chomeyl berkata...

memang potostat muka akak eheh

yanhamid berkata...

rambut dah banyak tumbuh ni..wallawey..

mast@work berkata...

nn,

semua ckp gitu.. haha.. kira aci aa aku dgn aidan, harris dgn aiman..

yen,

tu la masalah budak ngempeng ni.. haru mak dia

yatie,

haha.. salinan pendua

wancu,

rambut dia byk dah.. cuma halus2.. geram je.. tp kalo botak lagi kang takut jd kasar pulak

mama glam berkata...

like mother like son! sebijik sejibon!

_mmm_ berkata...

shian butterfly! tsk!!!

mast@work berkata...

aweng,

hakhak..

acu bear,

sian ok butterfly.. hehe

ida khairani berkata...

Bijak bijak

Oyis berkata...

a ah la, fotokopi mama dia nih aidan ni

fizamior berkata...

mastura versi kecik. hahahaha... ayat tu xtahannnnnnn....
aunty doakan yg baik2 utk aidan :D
xoxo

mast@work berkata...

oyis,

like mother like son.. hehe

fiza,

tq aunty.. aidan pun harap yang terbaik..

Ayu Ikhwani berkata...

Muke dia dah lain la dr sejak last akak tgk dia di bilik kak Ainun satu ketike dahulu time kite same² anto baju ke kak Ainun hehe..