Selasa, 23 Ogos 2011

Hatred is not allowed

Dear friends,

Rasanya baik kita tutup buku pasal entry semalam. Dari tempat luah perasaan dah jadi tempat marah2 pula blog ini.

Ini blog persendirian saya. Jangan bubuh bibit2 benci disini. Saya buat blog ini untuk berkongsi pengalaman diri saya sendiri. Kalau rasa marah dan tak puas hati dengan entry2 dalam blog ini, jangan lepaskan disini. Saya terbuka terima teguran selagi tak memudaratkan jiwa saya. Saya tak akan buang komen2 supaya kita sama2 dapat pengajaran.

Kalau rasa nak melepaskan juga perasaan sendiri, guna platform anda sendiri..

Saya masih punya harga diri dan begitu juga anda semua.. Saya sendiri pun banyak salah silap.. Dan saya nak lalui hidup ni tanpa sesalan dan benci membenci..

Wallahualam.. Jika tak suka dgn pendirian saya, mohon jangan ke mari lagi.. Takut makin tercalar perasaan anda..


- Ipong yang berjasa untuk entri ini

12 ulasan:

KV berkata...

sabar mas. Kv tak komen entry semalam sbb kv faham perasaan mas tp tatau nak komen mcm mana. Hmm.. kdg2 org terlupa yg blog ni ada tuan masing2. Sabar yer, walopun kv sendiri kdg2 down giler ngan komen org. Huhu

mast@work berkata...

kv,

tq.. ya.. kadang2 org terlupa ini personal blog.. bukan blog artis, blog hartawan mahupun jutawan.. hehe

lia berkata...

kak, smlm sy pon kena kondem... adoyai...

hamba Allah tu kata sy x boleh develop AMsyar utk jd THE MAN... hu3...

yatie chomeyl berkata...

erm macam2 hal ye kak. takpalah ada hikmahnya semua yang jadi, ambil dari sudut positif dan stay strong.

senyum2 ye kak :)

knv berkata...

subhanallah dik.

sabar dan berlapang dada banyak2.

akak kira ini hanya ujian ramadhan.

ambil yang baik2 sahaja dan move forward.

maafkan semua orang itu lebih baik.

take care. semoga bertemu ketenangan.

yanhamid berkata...

sabar ye kak yong, wancu faham prblm ni, same like afifah & arsyad kecik2 dulu.

apa yang kak yong alami telah wancu hadapi..kita perlu banyak sabar, didik anak2 tu dgn baik, terapkan nilai2 positif. yr late mum told/advise me..as i want to share wit u as well.

i support u..

mast@work berkata...

lia,

sabar aje le ye.. nak buat camne.. bukan semua orang faham..

yatie,

yosshh.. kena kuat dan kuat dan kuat.. hehehe

kak non,

ya kak.. kena lapang2 dada bila blogging ni pun.. tak semua pendapat kita betul dan tak semestinya orang lain salah.. ini pengajaran buat saya

wancu,

tq wancu.. kak yong tahu apa stand kak yong.. insyaAllah kak yong nak anak2 kak yong jadi anak2 yang baik juga

Oyis berkata...

ujian ramadhan mast. sabar lah ek. sama2 kita perbetulkan diri. tiada siapa yg perfect kecuali rasulullah SAW. mmg tough parenting ni, tp bak kata pepatah melayu, berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian, bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian, insya Allah mcm tu lah jg dgn mendidik anak2 ni :)

mast@work berkata...

oyis,

TQ.. bukan senang nak senang, bukan susah nak susah.. nak dapat hasil yang baik mesti la lalui kesusahan kan? mas anggap ni ranjau mendidik anak2 aje le..

si izan berkata...

rindu nk jumpe aiman la..da beso pjg da hero ni pdhal duk tbayang2 lg msa kecik dia.
aidan yg kecik pun da pndai nk 'peace'..

mast@work berkata...

izan,

aku pun nak jumpa ko gak.. lama dah x jumpa.. isya pun dah beso.. x nampak gambar maka aku pun tak leh bayang muka dia camne dah skrg ni

si izan berkata...

rupa aisya susah nk bayang sbb fotostat ayah dia.. si kecik plak muka mak dia.. ade rezki kita jumpa ye...