Rabu, 24 Ogos 2011

iftar party

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

Sabtu lepas kami join berbuka puasa dengan komuniti islam kat kyoto ni.. banyak la makanan yang kami rasa. kami dari mesia buat nasi lemak, murtabak, popia, samosa (mama buat tp tak cantik T_T), karipap (mama buat sikit je) dan agar2.. venue event ni kat miyako misse.. tempat sama nnt mama nak konvo -- tak sabo.. moga berjaya!

tengok makanan negara lain.. fuuh.. lap peluh.. kambing dimana2.. tak tau la berapa banyak kolestrol kami dapat malam tu.. hehe.. setiap tahun islamic association dekat kyoto ni akan buat iftar party. petang sebelum berbuka akan ada sesi kenalkan islam pada orang jepun.. terbuka dan boleh hadir..

ni kira kali kedua la kami join majlis ni.. tahun depan wallahualam.. ada rezeki join lagi.. gambar2 semua dari kamera pa'e dan kak yang.. tq

kami dan pa'e

tukang masak menu iftar malaysia

aidan boyak nmpk perut dia tinggi.. hehehe

anak2 dapat mainan sorang satu

8 ulasan:

-CiK MaMa JeLiTeR- berkata...

mast, beg mu lawa...
aku nak...

..:: WiRdA ::.. berkata...

best jugak kan dpt berkumpul iftar ramai2.. meriah mcm raya pulak. ;)

mast@work berkata...

inah,

hehe.. mekasih..

wirda,

jumpa ramai2 meriah la sikit berbuka gini sekali sekala

lia berkata...

buka ramai gini best + wpon makanan byk tp kita makan jd skit sbb byk berborak...

aNiS tHe BumbleBee berkata...

Saya suka pegi kt tmpat makanan byk2.lapang dada..tihihi!

dzuchan berkata...

Hi Pn Mas...lama saya x komen2 he he..

best gak sekali sekala puasa & Raya kat negara orang kan...

masa start follow blog Pn Mas, aidan ni kecik lagi la jugak..sekrang da boleh jalan ngan lari2 dah..

selamat hari raya utk Pn Mas & Family ek..
maaf zahir batin..

Oyis berkata...

bagusnya open utk org jepun. br la mereka berani mendekati islam ye dok

mast@work berkata...

lia,

kami lagi banyak makan dari borak.. hahahha.. isi tembolok penting ok.. lagi2 dapat yang halal..

anis,

yaaa.. betul tu..

dzuli,

saya pun minta maaf sepanjang saya kenal dgn awak.. hehe.. tq selalu singgah sini

oyis,

orang tak ada agama ni senang sikit kut nak approach..