Selasa, 2 Ogos 2011

Hari Pertama Tahun Kedua

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

di bumi Kyoto, kami berbuka secara sederhana.. mama dengan papa tak sihat.. dah 2 hari selesema dan batuk teruk.. malam tadi lepas maghrib mama dan papa makan ubat dulu, lepas tu tidur.. isya', tarawih pukul 1 pagi.. pastu terus sahur siap2, tunggu subuh pukul 3.30, baru tidur balik.. tu rutin biasa sebenarnya bila masuk summer.. tak ada dah beauty2 sleep 8 jam straight tu.. dapat tidur 6 jam sehari pun dah syukur sangat2 dah..

ni juadah kami berbuka semalam..

Picture
simple aje le

nasi, kurma (tq amir bg rezeki kurma kat kami), salmon goreng, sos sweet sour, asparagus dgn cendawan shitake tumis.. dessert bubur jagung.. alhamdulillah.. kenyang sampai sahur.. kalau ada di mesia time2 ni mesti meriah meja makan.. tapi dah namanya duduk jauh, redha aje le dengan rezeki yang terhidang..


selamat berpuasa hari kedua.. mama punya misi tadarus tergendala sebab tak sihat sangat 2 malam ni.. T_T sedih

3 ulasan:

ucufan berkata...

mast, kau minum air suam letak cengkih sebiji.. tunggu cengkih tu cam dah larut2 sikit.. pastu selawat and minum.. insyaallah pulih batuk tu..

Oyis berkata...

oo tips bagus drpd ucufan.

btw, kitaorg smlm pon berbuka sempoi jg, hubby yg insist. so mkn je lah roti tortilla cicah lauk smlm dulu. erk.. rasa mcm sungguh x solehah plak sbb x sedia lauk penuh meja like we were used to kat msia, but dah biasa duk jauh mcm x kisah sgt je. sbnarnya, nak simpan perut utk bersahur, sbb posa nya lama hik hik. kalo mkn byk2 masa berbuka, kang x larat nak solat teraweh or worst, tido over x sahur2!

mast@work berkata...

fano,

tq.. akan aku praktikkan..

oyis,

wah, berhemah juga gaya gitu.. ye la, korang puasa lama betul.. kalau mas pun belum tentu boleh tahan selama tu