Isnin, 4 Julai 2011

thomas here we goOOooOO

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

Alhamdulillah.. after few weeks of not going further than our home, we managed to get fresh air.. and best thing was, It was not hot as last week! phewww.. lega..

dah janji dengan anak2 yang kami akan keluar naik train and go somewhere.. where did we go? Osaka aje.. tapi itu cerita nanti.. la ni mama nak cerita what we found during the journey..

kami keluar dari rumah pun dah dekat pukul 11.. papa kata takpa la.. kita naik train pukul 11.14.. sekali sampai kat hirakata park station, kami nampak ini...

TRAIN THOMAS!!

DSC_0408
hi, nampak aidan tak? thihihi


selalu masa kami naik tak dapat nak cuba train ni.. sebab train ni arah lain dan dia untuk local (maknanya bukan train laju) -- rezeki anak2 betul.. Aiman menjerit2 la tengok train ni..

berlari2 la kami tukar platform.. mujur sempat weh..

merasa la budak2 ni naik train thomas.. train jenis macamni selalunya limited time aje.. tak banyak.. dan untuk tahun 2011, dia pakai model 10000.. sebelum ni adala model2 lain..

yang lagi best, sebab kami nak pi jauh sikit, so tukar2 train tanpa perlu keluar ke kaunter lain adalah heaven!! hahaha.. FREE!! lega seh!

okey2..

enjoy gambar..

DSC_0407
version 10000

DSC_0403
excited

DSC_0410
siap ada tiket spesel laie

DSC_0426
interior semua thomas and friends

DSC_0413
character tak pernah tengok pun ade

DSC_0423
boleh meroyan.. sempat masa ni tak ada orang.. lepas tu penuh 

DSC_0420
even platform sepanjang laluan pun penuh aa dengan gambar2 thomas

DSC_0415
mama happy la..

DSC_0411
suara dalam train tu pun thomas gak.. haha

DSC_0405
excited aiman ngan aidan

DSC_0400
my boys

rezeki.. syukur.. merasa anak2 naik train thomas and friends --->> nanti kita cari lagi yang ada thomas ye aiman, aidan..

8 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

bestnya, kat sini xde pong. Nazhan pun suka thomas train ni.

mast@work berkata...

yatie,

tp kat belah sana ada muzium otomen.. bila la kak mas nak sampai sana

lia berkata...

wahhhh kalau Amsyar nmpk ni, mesti dia suka...

nmpk gmbr lia dgn shinkenzen pon dia jeles abes ;p

mast@work berkata...

lia,

budak2 laki memang sure suka la train ni.. jangan anak2, mak2 pun suka.. haha

ishahannah berkata...

kak mast!!! bestnye...suka tgk carton thomas&friend...kat kedai pn bila tgk thomas best je rasa..mujur isha gurl, kalau x, sure dh beli.hahaha

maya amir berkata...

wah gile best;)) aku tgk train ni & tulisan2 jepun tu tetibe aku miss nk gi sana lagi...hehe..

mast@work berkata...

lin,

haha.. kan kan? character dia best..

maya

meh meh.. aku ada meh la

floweryskies berkata...

bestnye!! kalau anak aku tengok ni tros pensan! hahahahahaa naik lrt pon dah cerita bagai nak ghak!