Jumaat, 8 Julai 2011

Mama and Aiman day

* السلام عليکم *



 こんにちは q(^_~)p


24/06/2011 -- Hari mama and Aiman. Hari untuk mama buat aktiviti yang sama aiman buat kat kindy aiman.. seronok sebab dapat tengok aiman main dan buat kraf sama2.. masa mula2 sampai, kita main pasir sama (ok, kalau opah kamu tau sure kena piat telinge sebab opah kata main pasir cacing masuk -- hahaha) buat castle dan mama tengok aiman siram pokok bunga -- nanti kat rumah kita pun aiman siram gak ek.. mama tak ambil banyak gambar masa ni.. tengok flickr acc yek..

pastu kita masuk kelas, aiman basuh tangan kaki dan minum teh..

DSC_0333
semua duduk dalam bulatan dengar teacher cerita pasal natsu matsuri

DSC_0335
jalan pi bilik main

cikgu aiman ajak masuk bilik main.. kita nyanyi sama2 (lagu ohayo kuma-san -- 2 kali mama ngan aiman jadi kuma-san purak2 tidur *kuma = bear)

DSC_0338
happy boy

DSC_0339
homeroom teacher explain pasal matsuri

DSC_0340
err err err - 2 orang homeroom teacher aiman


lepas tu, kita buat kipas tangan sama2.. preparation untuk natsu matsuri *summer festival.. aiman minta mama lukis ikan la, kereta la, tampal2 sticker..

DSC_0341
kipas aiman - mama lupa ambil gambar masa dah siap

DSC_0342
aiman baca buku train masa tunggu lunch preparation

lepas tu kita masuk kelas aiman untuk lunch -- aiman good boy sangat makan nasi lauk sampai habis..

DSC_0353
nom nom nom - lauk ikan kukus, sayur rebus, pumpkin soup - sumpah mak ko kurus!

DSC_0355
owh, mama memang kurus -- hahahaha

DSC_0358
semua orang makan -- cikgu, ko memang kawaiiiiiiiiiii

petang tu aiman ikut mama pi lab mama -- mama ajak aiman makan coklat pastry petang tu.. nyum2.. aiman happy sangat sampai tak tidur pun siang tu.. tapi mama happy.. ada hari kita dua orang..

lain kali kita buat camni lagi ek..

mama sayang aiman

10 ulasan:

アヌム ちゃん berkata...

sepetnye mata aiman.macam anak jepun dah ni..heee..tu la kak mas..sy kalau ikutkan mmg nak pegi skali kyoto tu..tapi hubby ckp nnt time dia mensetsu tu, saya taktau nak dok mana pulak..dia mensetsu lama..dekat area shiga dia pegi tu..area kilang je..huhu..rumah k.mas dekat dgn kyoto eki, boleh jalan je ke..huhu

Ayu Ikhwani berkata...

Hahaha.. akak pun baru nak comment.. muke aiman pun dah jadik muke anak Jepun ni

InaAchik berkata...

kakkkkkkkkk...
pasal anak teruna akak dh jadi cam muka jepun! kalo gitu ina nak gi duk sana jugak lah... mana tau kenan jadi cam pompuan jepun jugak!

mast@work berkata...

anum,

naik bas or subway dalam 1/2 jam.. kira dekat le.. kalau dtg sini leh jalan2 dgn kak mas.. inbox kak mas no phone awak -- masturaazmi@gmail.com

kalau ada rezeki leh jumpa

kak ayu, ina,

haha.. sepet ek.. tu bukan jepun... itu baka jawa.. hahahahahaa

Oyis berkata...

kita pon nak komen benda sama la mast. kok aiman rupanya dah mcm jepun, macho ooo...!

maya amir berkata...

weyhh..aiman dah mcm muka org sana dah... hehehe... lagik satu, sempat ko nok letak gmbr teacher aiman yg ensem tu..letaklaa lagik..kekekeke

ucufan berkata...

aiman is so cheeky.... geramnya akuuuu.... haishhh...

mast@work berkata...

oyis, maya

tu jepun versi jawa.. sebab tu camtu..

err.. cikgu dia sejuk2 mata.. hahaahhaa

fano,

mmg cheeky.. tu pasal mak dia selalu jadi naga

Eby Safiah berkata...

mast,
sungguh aiman dah ruper orang sana


Tapi teacher dia mmg seeeeeeeeeejuk mataaaa hahahaha

mast@work berkata...

eby,

hehe.. mata aku pun sejuuukkk jaaa.. hehehe