Rabu, 13 Julai 2011

Sejuk sejuk sedap

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

Ini bukan entry lucah la..

last weekend geng MyKyoto buat piknik tepi sungai.. Ini kali kedua kami ke sungai ni.. last time masa dengan jiran2 kat rumah lama..

Dari Demachiyanagi station, boleh naik eizan railway menghala ke Yase-Heizanguchi station. Ada tempat piknik betul2 keluar dari station tu. Kalau waktu musim lain, pengsan la kesejukan.. tapi sebab summer maka sungai adalah tempat paling best untuk lepak2..

Siap rasa tak nak balik nak berendam lagi dalam tu.. jadi badak air pun tak apa.. sebab masa nak balik tu ya Allah, melekit2 la sangat.. tak tahan!

Sebab ramai2 datang, maka makan2 adalah secara potluck.. mama buat satay aje.. perap siap2 malam sebelum tu.. ni kali kedua buat satay sendiri.. improvise lagi sikit.. outcome dia.. wallaweeeyyy.. sedap nyah! err itu orang cakap ek.. jangan kata mama angkat bakul sendiri (hehe.. yang penting papa kata memang sedap)

tips untuk buat satay, try pakai boneless leg meat, buang kulit dia dan lemak tebal aje.. lemak2 sikit biarkan.. pastu lagi lama perap lagi best.. haritu rasa pun macam tak puas makan.. 4kg ayam weh habis licin tak sempat second round! huhuhu

moh kita tengok gambar.. -- err, bukan dari kamera mama.. dari kamera adik2.. tq korang..

nom nom nom

aiman seronok habis budak tu

main dengan mayra

aidan as usual koala bear la

main isi2 air batu

aidan pengsan mama melantak

mak mak budak melepas gian.. hehehe

mana gambar papa? err.. sila jangan tanya.. papa melepas gian dengan geng bujang.. pi main terjun2 sungai.. sabar je le..

macam gatal2 aje lagi nak pi sungai.. dari rumah memang dekat weh.. naik train dalam 20minit gitu.. huhuhuhu.. dahle weekend ni cuti 3 hari.. la la laaaaa

8 ulasan:

Fid berkata...

perghhh
sakan korang yaaa...ahkak yg kat malaya ni idaknye merasa keamanan kome hahaha

mast@work berkata...

kak fid,

totemo tanoshikatta desu! hahaha.. memang suzushi ooo mandi sungai time2 summer ni

fizamior berkata...

terernya buat sate!!!!!
nnt nk ras satay jepun!!!! hahahahaha

アヌム ちゃん berkata...

wah bestnyeee..nak yg gambar 1st tu..heeee

TopsyTurvyMum berkata...

seronoknya panas2 dpt mandi sungaii..
Akak paling tingin sate tu lerr..lama giler dha tak buat!

mast@work berkata...

fiza, anum,

dap2.. nak ke? mai la rumah ye.. hehehehe

kak TTM,

owh, memang best.. nyaman! lagi2 bila dah jadi cam badak berendam kan

Oyis berkata...

x sejuk ke mast? tp satay mmg nmpk menggiurkan

mast@work berkata...

oyis,

tak sejuk sangat la sungai tu.. tp memang best! hehe