Ahad, 15 November 2009

pregnancy checklist - final

kalau korang perasan kat sidebar belah kanan, ada pregnancy checklist kan kan kan? mama nak update for the last time..
  • Khatam quran - alhamdulillah, tadi (15/11/09) mama dah selesai khatam quran.. rezeki adik aiman laa.. dah alhamdulillah, Allah beri mama kelapangan untuk selesai membaca..
  • Barang untuk baby, semuanya dah siap.. barang untuk mama, mama dah beli No.na Ro.guy.. first time nak pakai ni... nanti mama update sama ada okey ke tidak..
  • Cordblood untuk baby - Alhamdulillah, semalam sempat sign agreement and bayar deposit untuk simpan cordblood baby kat Stem.Life.. harapnya semuanya selamat.. lepas ni kena uji dulu cordblood tu baru boleh simpan kat bank
  • Breastpump - dah beli Free.style.. first time nak pakai yang mahal punya ni, harap2nya dapat menambah supply dah dapat fully bf baby - itu azam mama
  • dah book kak nurul untuk urut dan treatment dalam pantang - tak sabar ooooo orang urut2.. hihihihih
yang mama tak dapat buat;
  • beli katil baru untuk baby - sebab tak lama dah lagi nak kena fly, so rasanya tak perlu lagi beli yang baru.. pinjam abg shafiq (sepupu aiman n adik) punya kejap le.. untuk pantang ni
  • tak sempat ganti puasa.. ada sehari nak kena ganti
  • tak dapat nak fully CD - rasanya mama tak cukup semangat nak basuh yak yak aiman n baby punya CD.. huhuhuhu
  • tak dapat beli stroller baru - sabar weh sabar!
rasanya kalau beranak malam ni pun no hal ler.. hehehehe.. rasanya dah cukup semua

2 ulasan:

Yen berkata...

mas, aku doakan ngko selamat bersalin...aku pun tgh on d way nk khatam quran...hrp² sempat...
nanti story ek pasal breastpump tu sbb aku guna avent isis yg manual tu...nk tau gak pasal yg lain²...

mast@work berkata...

yen, tq.. weh, nape aku pi singgah blog ko, baca cam ko kena pi physiotherapist ek?