Isnin, 23 November 2009

big as a house

apo laie nak dikato?? mama masih belum beranak lagi (up until 9am laa) tengahari ni jumpa Prof Hatta dan maybe petang ni akan induce.. mama takut.. serius.. rasa seriau je.. sebab haritu memang ada rasa contraction and last few days langsung takde rasa sakit.. except rasa cam big brown bear penat jalan terkedek2 ade laa..

so, semalam kami ke zoo negara.. mama n clan (papa, aiman, wancu, madeh n maksu) decided that we should go somewhere than just sitting at home doing nothing! sila jangan tensi.. mama kira exercise la ni sebelum beranak.. serius memang best giler tak hengat donia semalam sebab kami sampai lebih kurang 10 pagi (lepas bfast dengan tok n tok ayah di nasi lemak tang.lin - hehe) dan masa tu banyak haiwan sedang diberi makan.. aiman memang enjoy betul tengok all animals sebab last time kami ke zoo taiping, binatangnya semua agak jauh dari pelawat..

untuk 2 jam berjalan, memang penat ya rabbi.. petang dah tergolek dok dan malam tadi memang melepak aje la di rumah..

hari ni mama berdebar2 tunggu pukul 2.. we'll wait and see.. kalau Allah kata beranak, maka beranak la mama petang ni.. 

serius rusa kat belakang itu pun tidak mahu geng sama mama yang gumuk ini.. huwaaa

8 ulasan:

mama glam berkata...

aduyai.. ko dah lewat berapa hari mast? ko jgn jadik mcm aku yang lewat 11 hari sudah.. pujuk2 baby suh kuar... x sabar!

mast@work berkata...

aku x lewat le weng.. aku masih 39w

Mama Adib berkata...

tak lewat awat dah nak induce

sakit la nyah induce sob sob tobat aku

mast@work berkata...

mamaadib, Dr risau bila haritu dah admitted sbb low fetal movement

CiK By berkata...

ades..dah nak dekat...leh jalan2 lagi? hebat!! =D

Yen berkata...

oo mas bb fatal low movement, klu camtu ikut la ape advise doc ek..
sakit ker kena induce ni hehe..aku sentiasa doakan ko selamat :)

Mama Adib berkata...

ooo gitu kalu selamat mengharung dunia induce

bagi aku sakit kena induce..rasa tobat kejap dari nak bersalin lagi ;-)

anyway semoga ko n bb selamat yea

shuzana berkata...

mast..apa2 nanti..jgn lupe war2 kan ek..