Rabu, 14 Mac 2012

my first ski trip..

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


... and probably be the last time i play ski.. hahahahahaha..

last weekend labtrip mama. last year kami ke tottori (padang pasir di jepun) satu family, this year, both mama and papa decided we should go our own laboratory trip alone without the family. sebabnya supaya ada peluang bergaul dengan labmates.. bukan sekadar dok tengok budak2 ni berlari kehulu ke hilir hahahaa..

so tahun ni labmates suggest kita main ski.. nama tempat tu 八千高源 (hachi kougen) dekat Yabu, Hyogo Prefacture. Papa punya lab pi tempat lain.. nak cerita pasal papa punya nanti lenkali. kena kutip gambar dulu.. hehe

so sabtu pagi2 lagi kami berkumpul dan sama2 naik train ke Umeda, Osaka. Dari situ, semua labmates dengan sensei tunggu, kami naik bas.. bas pulak ala2 hiphop haha.. mama pulak haritu pening kepala tak berapa nak baik lagi, tapi layan juga la peel kawan2 main kad, layan anak sensei, dan borak2..

rasa lagu hiphop berkumandang je.. hahaha

kami berhenti lunch ntah kat mana tempat, kanji dia tak dapat pikap la pulak mama.. haha.. lunch set simple je.. pendek citer trip kali ni menyebelahi mama.. hahah makan seafood.. mak happy! :)

lunch set

lepas lunch, kami singgah kat yomura hot spring.. sambil rendam2 kaki (alamak, gambar sekeping je.. lupa upload gambar lain) makan telur rebus (baru tau, orang jepun suka makan telur rebus dengan table salt) ok juga la rasa dia..

cikgu besar paling kanan, cikgu kecik yg baju hijau sebelah mama - kenapa la mata aku gitu? haih


dah dekat pukul 4 baru kami sampai hotel konohana sebab dah petang, so kami lepak bilik tunggu dinner.

ambik ko ais dia

biasa la, sebab ini farewell party, maka dinner mesti best.. this time Kani Nabe (Steamboat Ketam) WOHOHOHO... makan kenyang2.. time dinner ni la cikgu2 (3 org cikgu to be precised paksa mama main ski.. sebenarnya mama memang nak lepak duduk rehat sebab dah lama x dapat rehat betul..) tapi tak sampai hati sungguh cikgu beria2 ajak main ok la, layankan..

dinner set - sedaaappp


dah makan malam, lepak ramai2 dengan sensei, wish congratulations untuk student yang nak grad.. sambil2 tu sensei mama tunjuk skil kat mama magik pakai kad.. sabo je la kami ni kena tipu.. hahahaha.. tapi seronok cikgu rajin melayan..

cikgu cuba cong kami.. hahahaha 

lebih kurang pukul 10 mama dgn sensei kecik caucincau dulu.. tak sanggup ah lepak dgn depa lelama.. baik aku pi mandi ayaq panas dan layan novel hehehe..

ahad tu bangun pagi2, breakfast, siap pakai baju nak ski, ambil equipment sambil mulut dok cakap "what was i'm thinking???" huhuhu..

sapa ajar mama main ski? tak lain tak bukan prof sendiri la.. dia pandai ski rupanya.. ahahahahhaa.. tak pasal2 haritu dia kena ngajar 4 org termasuk cikgu kecik yang tak reti juga.. kihkih.. ado kawan..

IMG_0953
ececece.. bila lagi kan?

sejam pertama main kerja dok tergolek.. hahahaha.. bila tergolek takleh bangun.. haha susah ok sebab tak reti.. jadi cikgu beso le yang tukang angkat mama hahahhaa.. sumpah aku malooooooooo..

IMG_0955
ni lepas jam kedua - bajet pandai break baru la amik gambar kan?

dah agak2 tak larat tu mama ckp kat cikgu kecik, i want to rest for a while, masuk tempat rehat tengok jam, laaaaaa rupanya baru sejam?? lawak gila! cikgu kecik siap cakap 'i think today the time moves so slow' hahahaha dia pun letih..

lepas 1/2jam break sambung lagi.. aa masa ni konpiden lebih sket sebab dah tau camne nak break tanpa perlu tergolek.. hahahahha..

IMG_0951
tempat dia memang cantik. tak payah la aku teringin nak ski kat swiss dah haha

bila cikgu besor muncul balik (dia pi main nu sampai atas gunung naik cable car) dia kata jom try naik yg cable car yang paling senang ski course nya.. hahahahhaa masa ni mama cakap.. sorry naik lorry.. mak tak sanggup dah.. cukup le.. hahahahahhha

time ni dah kaput.. tunggu labmates sajo den

pengalaman yang memang best.. tapi hambik 2 hari aku kerja terbaring aje le.. sakit sengal badan.. pasni kalau kena p lagi kena fikir habis2an baru la boleh main kut.. hahahhahhhaa.. insaaaafff

IMG_0959
our labmates :)

psst cikgu, next year kita pi tempat lain pulak ek? wink! (macam dia baca blog ni haha)

12 ulasan:

Siti Fatimah berkata...

mas, bestnyer :) terasa nak pi jepun gak lah huhuhu...

ADEEYA berkata...

Bestnyeee :D hehehe

yatie chomeyl berkata...

anak2 sape jaga kak mas?

Oyis berkata...

bestnya mast. naper la my research group x mcm ni huhu

mast@work berkata...

siti,

mai2.. aku sarankan ko mai.. hehe.. leh pi disneyland gak

mast@work berkata...

adeeya,

a ah best :)

mast@work berkata...

yatie,

anak2 kena tinggal ngan papa dia.. kehkehkeh

mast@work berkata...

oyis,

custom lab sini camni.. depa close dgn sensei depa.. kita ni ngikut aje le kan.. hehe

Oimira berkata...

kalau aku......naik cable car tu saja lah. haha

ak yuyunz berkata...

as salam

your reader =). it's really fun to play with snow kan. my kiddos for sure will love it..

really kagum dengan semangat u hidup di negara orang.. =)

mast@work berkata...

mira, aku nak juga buat lagu tu.. tapi kang sure kena gelak, naik tak turun2 hahaha

mast@work berkata...

ak yuyunz,

salam.. snow sekali2 tahan le.. kalau ngadap hari2 jenuh sejuk haahhaa..

ala, jgn le kagum mana, biasa2 aje.. ada ups n downs gitu