Isnin, 19 Mac 2012

cubit baru jalan

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


bila stuck mula la rasa macam ape je. dilemma betul la.. cikgu pulak dari minggu lepas takde, paling awal dia akan ada isnin depan, takkan melopong pulak. bila kena study sendiri mula la gagau.. nak kena cubit baru jalan kut.. haih! sabo je la..

weekend biasa2 aje.. sabtu malam baru papa balik dr trip tohoku dia. seharian mama tak keluar. hujan pun, kesian anak2.. mama pulak amik kesempatan menjahit sket. buat bip baru untuk aidan pakai di kindy. asal time makan anak2 kena pakai bip supaya x comot. sebelum ni mama beli aje, tp kesian aidan kena harap cikgu pakaikan. so buat yang simple2, dia boleh sarung sendiri. senang. baru notice yang aidan leceh masa makan jumaat lepas, terkedek2 dia handle bip jenis plastik tu.

at the same time mama jahit arm rest. sebabnya tangan kerap juga lenguh bila dok pegang mouse. buat 2 terus. satu tinggal kat rumah. senang.

kain dari hasil jahit seluar aidan tak jadi sebelum ni

ahad kami keluar. setelah 3 weekend tak ke mana berempat. bawa anak2 pi makan sushi, kedai buku 2nd hand (book-off) shopping buku2 lama harga tak sampai RM10, mama dapat juga satu buku buat patchwork. teringin nak buat coasters untuk pinggan n cawan.

kpop versi jawa - background song 'sorry sorry sorry' hahaha

first time rasa ikan paus (kiri bawah) - verdict? i stick to tuna n salmon belly - dah liat mcm daging rasa dia

malam semalam kami skype dgn nenek n family kat permata. happy birthday abang shafiq. kejap aje dah 9 tahun. panjang umur kita jumpa ye nanti. insyaAllah..


2 ulasan:

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi berkata...

Salam kenal buat mama =0).
Dari dulu follow and jadi silent reader...tapi hari ni vi shy shy cat nak juga drop by comment. seronok baca tulisan akak. Sb kita sama2 dlm medan berjuang menuntut ilmu =0).
terliur nengok sushi..rindu saat vi dtg Japan tahun lepas...sushi sedap sgt! =0)

mast@work berkata...

vivi lim,

eh, jangan la shy shy cat.. hehe.. nak kawan2 ramai baru best..

belajar juga? waahh good luck.. sama2 la kita ye