Jumaat, 28 Mei 2010

konnichiwa!!

*hello


alhamdulillah, mama dah jumpa sensei 2 kali dah.. harini jumpa dapat meja terus kat dalam lab.. syukur.. dan dan tu jugak mama try update blog.. ye la.. family dan kawan2 yang ternanti gambar dari perantauan.. so, cerita dari hari berlepas la naa..

Jumaat lepas (weh, harini genap seminggu le!!) kami ke KLIA bersama rombongan cik kiah yang sudi menghantar kami.. Alhamdulillah, syukur semua ahli keluarga yang sudi hadir tu terima kasih banyak2.. yang menghantar doa pun terima kasih.. kami dah mula rindu semua orang.. nasib la juga ada 2 naga kecil yang mampu buat kami lupa rumah kejap.. macam2 kerenah..

tepat pukul 1145pm 21 Mei lepas kami bertolak dari KLIA.. perjalanan yang sepatutnya boleh diisi dengan tidur, kami isi dengan pening kepala campur mama blueekk 2 kali sebab lebih 2 jam air turbulence.. giler!! first time rasa macam tu.. pakcik makcik jepun pun muntah ok! serius! tapi syukur kami mendarat di bumi Osaka jam 7 pagi waktu jepang! (beza lebih 1 jam je dari malaysia)

Jemaah cik kiah yang menghantar.. anis syahirah jadi photog..



masa ni rasa nak sujud syukur je weh!

connecting train dari landasan ke terminal

sesampai je kat terminal, kami tunggu lebih kurang 1/2 jam remy dan abang lan menyambut ketibaan kami. syukur sangat2 sebab punya sahabat.. sebab masa tu mama dah tak larat muntah dengan tak makan sebab penat sangat..
airport Kansai servis dia ok.. imigresen dia sempoi, kastam dan orang airport siap tolong bawakan beg kami sebab kami keluar paling last.. agaknya depa dah nak tutup kaunter kami tak keluar lagi.. hehehe.. boring depa..
lepas tu perjalanan dari osaka ke uji (pi rumah kawan dulu) mengambil masa sejam setengah nak sampai.. jauh gak ooo
anak bujang mama


sesi tukar lampin kat airport.. aku main belasah je guna facility depa.. tak faham sepatah apa pun..
sampai rumah abang lan dan kak liza, kami pekena nasi goreng.. kak liza siap bekalkan nasi untuk malam tu sebab tak tahu bila nak jumpa makanan lagi..
petang tu, secretary sensei dah tunggu kat hotel (kami duduk hotel uni nama dia shirai-kaikan) dekat je dengan kyoto uni campus yoshida..
petang tu papa dah pi tengok rumah.. mama tak larat pun nak ikut.. lepak melepet dengan budak2 dalam hotel je.. abang lan dan remy teman.. malam tu kami makan nasi siap ayam goreng n gulai lemak ok!! kelas!!
ok.. sambung minggu depan..
hangpa tunggu naaa..
cheq nak pi kejaq bas balik.. kampus cheq jauh dari rumah.. ngeeee


9 ulasan:

knv berkata...

selamat menjalani hidup dirantau orang! :D

Fid berkata...

okk
tunggu la ni

Oyis berkata...

salam perkenalan mast. can i add ur blog to my blog roll? I suka baca cerita ceriti bloggers di perantauan, especially yg tgh further studies. it helps keep my sanity and makes me feel less alienated :)

here's to a great start di bumi org!

well wishes from oyis in plymouth

KV berkata...

alhamdulillah selamat sampai walopun siap ngan mabuk bagi (huhu).
Moga ok2 aje kat sinun. Amin.

alfa juliet berkata...

suka tgk gambar akhir..aiman beria tolong hang

rizza berkata...

mast.. selamat dah sampai korang ye...
jaga diri...

_mmm_ berkata...

kan dah kate!! x d makne dok jauh dari mesia kalau makan macam tu jugak!! kate nak kurus?????

mast@work berkata...

kak non, kak fid, kv, kak rizza - tq

oyis, sila2, nnt i add u pulak

aza, dia memang tolong.. tolong buat kecoh

nana, kurus la.. makan, tapi exercise lebih ooo

norfazleen berkata...

sianla sampai mabuk yer?ok,rerajinla update blog..suke baca..hihi