Selasa, 11 Mei 2010

tembolok kami

kami masih di KL.. semalam dah buat visa.. esok insyaAllah dapat.. petang ni selesaikan hal scholar papa.. hopefully esok petang boleh balik penang dah.. banyak lagi tak buat.. kemas beg lagi.. haiyooooo..

la ni.. mama nak tanya la kat korang semua, barang makanan apa yang perlu mama bawa dari sini ye.. almaklum, tak ade ide la.. bukan pernah merantau luar dari negara tanah air terchenta ini..

ok..

ni current list mama..

  • milo peket besar - 2 pack (kami x minum coffee..)
  • teh uncang
  • horlicks (feveret mama) - 1 pack besar refill
  • susu pekat manis - 20 tin
  • sardin tin kecil - 20 tin
  • megi mee - 10 pek bungkusan 5 setiap satu tu
  • tomyam paste
  • kunyit
  • rempah kari - ikan dan daging - 2 pek besar
  • farley's rusks - untuk adik - 10 pek besar
  • nestum - untuk adik - 2-3 tin besar
  • peket brahim
  • rempah campur
  • bunga lawang, cengkih, kayu manis
  • biskut2
  • cili kering
  • ikan bilis
  • belacan - wajib!!!
aaa.. sampai la ni ini je dulu dok terlintas.. ada cadangan ka lagi?

10 ulasan:

ummi68 berkata...

rendang?

jue berkata...

1)brahim bawak gak ke..aku bawak x guna langsung pun..huhu
2)milo ada jual kat sana, import dr msia..hehe
3)tepung kastad xde kat sana (setakat aku cari la x penah jupe, klu plan nak guna baik bawak

sebelum aku list byk2, nak tanya penghantaran barang2 ditanggung tak..klu bayar sendiri x leh nak list byk2.. aku dulu ditanggung dekat satu kontena,hehe..satu rumah aku angkut..dah la siap dtg bungkuskan brg2..sume free

Tanpa Nama berkata...

kak mas,

baik tanya org yg dh kat sana, try contact their student's union ke apa ke tanya then tak payah la bwk byk2 kan

Tanpa Nama berkata...

mast.. kalau tnggung baik ko bawak bebanyak... kalau ko kena bayar.. takyah la bawak bebanyak.. susu tin tu kurang kan ler... leh bawak rempah2 lain.. hehehehehe

mast@work berkata...

bagus ide korang.. aku note..

Nisa berkata...

roti canai segera, karipap segera? hihi. kalo aku maggi & sardin wajib. haha! err..pokok serai, limau purut, kunyit tak bawak ke? :) kalo aku pening ni sume nak bawak. nasib baik aku duk sini je..hehehh

shuzana berkata...

mast..nanti mast g nz kan..better tanye ngan student kat sana dulu..brg ape yg ada jual..kak yol brg wajib kena bawak..belacan ngan kicap...hihi

aishah zaharin berkata...

one of the blogger in my list is staying in japan. perhaps, mas could contact her and ask. :D

on lighter note, awat hang tak keringkan serai and bawak ke sana? kasik tumbuk ke or hiris nipis2 and masuk dalam bekas.. serai susah dapat oo. nanti masak tomyam tak umpph. :)

jue berkata...

serai ada kat sana..bole order online jer..

mast@work berkata...

nisa, yang segera2 tu aku tak bawa le.. tapi serai n daun2 tu aku mmg plan nak bawak n froze je supaya leh tahan lama..

kak yol, saya ke japan.. huhuhu.. NZ tak jadi.. dah tanya.. insyaAllah ok..

kak aishah, saya dah keep in touch dgn yatie tu juga..

jue, ada kawan aku bgtau juga.. tp takut mahal le memula ni..