Isnin, 3 Mei 2010

kenduri oh kenduri

IMG_0311 kenduri budak cemomot ni le.. hehehe

alhamdulillah, sabtu lepas selamat kenduri akikah cum doa selamat masuk rumah cum tahlil pergh.. 3 in 1 gitu.. lega sangat2 sebab berjalan lancar.. mama bersyukur sebab semua family, kawan2 dan jiran2 sudi datang, bantu dan ringankan tulang samping masa diperuntukkan untuk kenduri ni..

majlis bermula lebih kurang pukul 11 pagi.. dengan group surau lelaki mai untuk baca yassin dan tahlil.. lepas tu mula la sesi soru sapedem.. hehehe.. lauk baikkkkk punya.. mama amik catering yang direkemen oleh kontraktor yang buat rumah mama (hihi) dan adik makcik.. sedap ooo.. pandai depa masak.. rupanya catering ni kira femes juga kat penang.. umi sekha catering.. no telefon 04-6581270 (ha, siap iklan free seh!)

since akikah untuk anak teruna, cheq pakai 2 ekoq kambing le.. seekor buat masak kurma dan seekor lagi buat masak kuzi.. kurma dia memang terangkat!! tp kuzi mama tak rasa sebab memang habis! hihihi.. rangka dia pun ada kawan ofis dan amik.. punya la sedap gitu..

nasi pula nasi tomato + beriani.. dalca ayam, ayam masak merah, jelatah/acar timun, dessert pulak bubur pulut hitam, tepung bungkus, kek lapis asam, kek marble dan puding marble..

marvellous!!

tetamu sampai ke petang.. lega betul dapat kenal jiran2 dan mingle dengan friends and family.. lepas ni ntah bila pulak nak buat kenduri kat rumah tu.. tunggu 3 tahun lagi le kut.. ahahahha

so, enjoy gambar2nya ye..

DSC_0282

aidan dengan nenek

DSC_0290aidan dengan moyang dia (tok su mama)

DSC_0294 selepas je gambar ni diambil wancu nana kena bebel dgn cik da.. ahahahha..

DSC_0316

aiman mula tunjuk hero ok..

DSC_0314

baju adalah tajaan wancu nana.. hehehe

DSC_0322

orang surau mula makan

DSC_0346

tok ayah posing ala2 caterer.. hihihi

IMG_0351

papa ala2 nak tunjuk kijam le tu..

DSC_0364

suke gambar ni.. brothers.. tok ayah n tok ngah.. muka pun serupa

DSC_0399

reen n clan.. aku tak kira, hangpa kena cakap aku kurus.. CAKAP!

DSC_0402

haji harris idaman kalbu.. muah bebeh!

DSC_0413

dari kiri dikyah, mak, anis n wanie – my inlaws.. kakak tak sampai lagi time ni

DSC_0366

sesi gossip berjemaah..

IMG_0306

kerja depa ni posing merata.. hahaha

IMG_0321

dan seperti biasa la.. kerja sepenuh masa.. hehehehehe

ucapan terima kasih untuk semua yang sudi hadir dan bantu kami.. especially untuk family kami yang sudi sumbangkan tenaga, wang dan masa.. jazakallah.. semoga Allah balas budi baik kalian..

untuk babah, makcik, nana - tq sumbangan tu.. tq untuk goodie bags..

untuk MIL, tq kek marble n lapis asam tu.. sedap!

untuk cikda n maktam, tq utk tenaga dan puding marble tu..no 1!

untuk anis, dira, isma, tq untuk present2 korang..

11 ulasan:

mama glam berkata...

jeles x dapat pi!

Ealyie berkata...

hang mmg kuruih la mast.. ;)

dee@dira berkata...

mast hang KURUS sey VOGUE lak tu.. p/s : cover sbb aku x pi kenduri hang.. hahhahah

alfa juliet berkata...

suka gile tgk agmbar aidan menyusu..dgn terkangkangnya..comel

mast@work berkata...

aweng, weekend ni pastikan attendance ok.. huhuhu

ely, hehehe.. tau xpe.. gila perasan!

dira, hang kena bodek lagi kuat tau..

aza, bukan takat kangkang.. siap goyang2 kaki ok..

Nurzairul Isma berkata...

mast..kambing masak kuzi takdak balance ke..?? hahaha kot2 simpan utk kami... huhuhu...bestnye..rugi tak dpt dtg..belakang gamba aidan ngan nenek tu, mama ke yang cekak pinggang tu..hahaha...

mast@work berkata...

isma, takde la sayang... rangka tu siap dah disebat orang terlebih dulu.. sampai ke tulang2nye.. hihihi.. kami simpan goodie bags je untuk hangpa..

a ah la.. perasan mama cekak pinggang.. maluuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nurzairul Isma berkata...

hihihi... saje je.tauuu mesti abes punye... oo yeke.. tima kasey.. nnt firdaus blk.., kite date ehh....

mast@work berkata...

isma, roger bebeh

MANMIDLE berkata...

salam,tahniah kerna telah selesai buat kenduri 3 + 1.jutaan kemaafan pak jang dan mak jang pohonkan kerna tak dapat hadir dlm majlis itu.walaubagaimana pun kami doakan dari jauh....
menu...wow..jeles...la pulak
tapi..pak jang ada hantar wakil kan? so kami doakan agar semuanya selamat....wassalam...org felda palong 14

mast@work berkata...

pak jang, terima kasih sebab sudi singgah.. lagipun wakil tu memang kelakar sebab sesat nak sampai ke rumah kak yong.. hihihi..

terima kasih untuk doa pak jang n mak jang..

kalau free ke KL 21 mei ni.. mana nak tau.. kut nak jalan2..