Rabu, 8 Februari 2012

cita-cita tinggi menjulang

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

harus istighfar banyak2 sebab dok kerja compare anak sendiri dan anak orang lain.. mujur kawan2 twitter ada sama2 maka takle rasa berseorangan..

nak bubuh milestone untuk anak sendiri rasanya macam tak patut.. sorang baru umur 4 thn sorang lagi baru 2 tahun.. kejam pula rasanya nak bubuh milestone boleh itu dan boleh ini..

maka, anak2, kita buat yang termampu.. mampu bagus alhamdulillah, tak mampu kita usaha, tak boleh juga kita tawakkal.. lain2 kita serah aje pada Allah.. kita boleh merancang tapi kalau esok anak2 mama jadi jutawan islam dan lelaki gentlemen terbaik mana nak tau kan? ffuuuhh harapan sungguh!

yang penting kena tetap iman, jadi anak2 soleh.. yang tu takde sapa2 boleh jual beli..

sekarang ni mari belajar lagi :P

mama: Aiman, ni ape.. eeeeggggkk (egg laaaa bukan eeeeeggggkkk) ~ T_T bertukar hijau kejap2

jangan takut dgn bayang2 - takde kena mengena dgn entry

6 ulasan:

lia berkata...

cehhh tajuk.... lagu TIKL ni ha3

I-sya berkata...

ur silent reader. :)

betul tuh. saya selalu muhasabah diri... setiap manusia itu wujudnya atas kelebihan masing2.

mcm fasilitator kindy anak saya ckp "ibubapa yg dapat anak cerdik dr yg lain harus buat sujud syukur sebab itu adalah kelahiran istimewa di antara berjuta" :)

_mmm_ berkata...

dah tu dok asyik sebut tamago..ma rase dah boleh ajar die solat kot..atau baca fatihah..��

mast@work berkata...

ngahaha ek? lagu tikl.. masa kak mas ngarang x terfikir.. hahhaha..

mast@work berkata...

i-sya,

tu la.. ibubapa yang dapat anak gifted senang segala benda mmg kena lebih byk bersyukur

mast@work berkata...

acu,

ye.. itu mmg ajar.. cuma x formal la.. macam nak tidur ajar baca doa.. solat sama2 mama n papa betulkan.. fatihah papa ajar