Jumaat, 6 Ogos 2010

world breastfeeding week..


bukti BF aiman.. hahaha



ni bukti aidan pulak.. siap ada service checkup telinge lagi


click here

alhamdulillah, up until today mama masih mampu fully breastfeed aidan.. syukur sangat2.. it has been a great 8 months journey.. ada ups and downs.. cabaran banyak.. dari mulut2 orang yang kureng insurans, stok semput ala2 nak kejung je, sore nipples dan macam-macam lagi le..

to all mommies yang berjaya menyusukan anak, congratulation.. semoga Allah merahmati kalian.. pahala yang menanti tak tahu besar mana, tapi ingat, janji Allah pasti datang..

my next milestones - 1 year breastfeed.. gambatte!

to mommies yang tak dapat nak full BF, jangan bersedih... ada hikmahnya tu.. yang berusaha, teruskan.. cari sahabat yang mampu support kita.. insyaAllah berjaya..

kat Malaysia banyak support group untuk breastfeed ni.. kalau segan, nak secara maya je pun ada.. contoh2 ramai.. cari aje..

kalau nak support dari jepun pun takdak hal.. hahahaha..

to all breastfeeders, Happy World Breastfeeding Week 2010..

*entry exam tunggu jumaat malam.. hihihi



8 ulasan:

shuzana berkata...

tq mas...

syukur kak yol berjaya bf aqila setahun 3 bulan dah...dan berdoa semoga mampu bf aqila sehingga umur dia 2thn...insyallah..doa2 kan la ek..

mama glam berkata...

Happy world breastfeeding week 2010 kt ko gak mas!

alfa juliet berkata...

aku suka ayat ko janji allah pasti datang....yeahhh pahala bonus org ckp....

norfazleen berkata...

betul tu kak mas..biasalah dgn mulut2 org yg xde insurans..yg penting support drpd yg tersayang..mudah2an niat murni kita tercapai..amin..

TopsyTurvyMum berkata...

Alhamdulillah, Well Done Mas!

Akak lagi sebulan, 2 tahun la Hamzah BF...

Nurzairul Isma berkata...

yer mas.. hepi breastfeeding week to u too... pedulikan mulut2 org... anak kita, diri kita.. selain dpt pahala bonus... poket pon selamat! kihkihkih...

Yen berkata...

hepy bf mas, even aku hanya dpt 95 % bf alif at least aku xpenah give up...thank to all supporter esp from kyoto hehe

norfazleen berkata...

mmg kene pekakkan telinga je dgn mulut2 org yg kureng insuran tu..yg x boleh blah bila ada yg ckp..'anak tu nangis x cukup susu sb breast awak tu kecik'...ada ke patut? huhu..nk bt mcmmn? kene sabar..lgpun x semua org ada info tentang bf ni :-)