Khamis, 19 Ogos 2010

tengah bosan ni

entah kenapa mama rasa harini macam hari jumaat.. hehe.. nak cepat aje kalau time rehat tu.. cuba time study, pergh.. punya la nak rasa panjang je masanya..

semalam mama cuba projek baru..

projek bun sosej.. gambar dah tempek kat FB.. tapi ceritanya biar le kat sini..




ha.. tarik nafas dalam2..




yang ini spesel untuk tuan kecik Aiman.. hihihi.. nampak tak tekstur dia.. serius cam kedai bakery punya.. ringan n gebuuuuuuu



mama pakai doh yang diuli oleh cik breadmaker aje.. pastu lilit pada sosej..
nak bakar oven tak ado.. *niat jahat mula menjelma
tunggu la sikit hari laie..
semalam kami resolve dengan celup doh yang siap dibalut sosej dengan telur dan breadcrumbs pastu goreng ajo!
SIAP!!!!

rasa kembang kuncup bila laki mak ulang makan sampai ke sahur.. ada 9 biji roti semua dah licin.. hua hua hua.. bagus2..
hari ini plan lain pulak.. donut dengan blueberry filling! harap2 menjadi..
mode mengambil kesempatan dengan adik ipar grad bakery tidak aku persiakan! hihihihihi.. kalau jadi tunggu gambau nya nanti noks!

nota buat nidza: dik, tepung jagung yang ada kat sini tu untuk buat kek.. buat roti akak tak pasti la.. akak ni pun baru je try and error.. ce tanya sifu2 bakery.. tau le kut deme..

7 ulasan:

Zety Zin berkata...

wah wah wah. makin bertambah pengguna BM. ni karang bila knv balik mesia laaagiii la bertambah bilangannya.

ni yang haku jeles ni! :P

mama glam berkata...

jeles jugak!

nampak sangat menyelerakan ok! grrrrrrrrrrr....

Nurzairul Isma berkata...

adui mas.. sedapnye... fevret kite tu roti sosej... blk sini buat utk kite ekk... heehhe..

alfa juliet berkata...

aku pun jeles..ko ni tere masak n ada bakat..series

Oyis berkata...

tgk pon tahu roti tu gebu. ni yg nak BM jgk nih

mast@work berkata...

zeti, oyis - pelaburan yang baik weh.. dijamin tak menyesal.. dengan syarat kena pakai le kan kan kan..

aweng, best wooooo - lagi saja bakar.. hahahaha

isma, nanti kita belajar buat lain2, pastu leh kita share kat penang nanti.. hihihi

aza, ala, aku setakat suka2 ok la.. tengok mood baik ada la ide merepek2 macam ni..

Yen berkata...

jeles² nape 1st trail ko selalu menjadi huhu..aku ni buat kek smpi 3 kali xjadi last² oven kena buang dgn laki aku haha...