Selasa, 17 Ogos 2010

I should be happy, shouldn't I?

semalam SIL dengan begitu semangat sekali menimbang beratnya.. jangan kata dia, mama pun timbang le juga.. SIL dah susut.. alhamdulillah, capai juga la cita2 dia nak turun berat badan..


as for me, mama hilang another few kgs.. terkejut.. sebab nak kata happy tu ada.. tapi bila dah turun lagi, mama rasa mama takut.. sebab aim asal nak turun till 58kg aje.. la ni dah cecah angka 56.6kg.. maybe after iftar tambah tolak around 57kg.. maknanya dalam 2 bulan setengah ni mama dah kurang more than 7kg..


takut mama sebab sampai bila berat akan turun? kalau banyak sangat turun pun tak healthy kan? mama tak berdiet la pun.. control amaun aje.. masih makan nasi 2 kali sehari.. masih BF.. mama takut nanti kalau kurus sangat tak ada tenaga nak kendong adik, nak layan aiman.. sigh.. ke mama tak patut takut ek? ade je orang kurus yang yang ok kan?

seriau fikir kalau turun sampai 50kg.. last time mama weigh camtu time anak dara ok..


my current BMI dah ok.. just nice.. 22.. lega pun lega.. yet, itu la.. ada bibit risau sebab tak boleh predict future.. kalau lepas ni kurus? atau lepas ni lebih gemuk? wushhhh.. ngeri!

9 ulasan:

mama glam berkata...

jangan risau lah mas.. ok pe! as long as ko makan dengan sihat....

pasni boleh ar ko melaram dengan kebaya nyah! ouch!

m-i-o berkata...

ala. ok jek 50kg. ahkak pun pernah turun dari 62 (before masuk operation room) sampai cecah 47kg without dieting! makan macam biasa je, tapi rasanya sebab kepenatan jadi golongan mak2 ni, maka cepat turun berat badan.

kurus takpe, nanti boleh adjust kasi naik balik semudah makan aiskrim. tapi klo berat, susah kita nak kasik turun wooooo!

asalkan jgn cekeding sangat mcm masa zaman sekolah dulu dah la. hahahahaha! boleh terbang ditiup angin woooo!

alfa juliet berkata...

patutnya hang happy la sbb dah kurus...nanti tunggu balik malaysia n anak dah besar, mesti hang besar sikit balik..hehehe

ishahannah berkata...

xyahla risau sgt kak mas..leen pn kurus..lagilah kurus..xpe, asalkan kak mas ambik makanan yg berkhasiat dan sihat oklah..dont wory 2 much :-)

aini aziz berkata...

bagusla..itu adalah salah satu effect dr ko ekslusif bf..so ko jgn terkejut klo ko bf aidan smpi 2 thn..ko sure maintain slim..cayo la ckp eden...

Oyis berkata...

jeles! jeles! jeles!

rasanya efek ramadhan pon ye jgk kot. x pe la, enjoy la ur new slim figure. mesti comel lote di hari raya :)

mast@work berkata...

terima kasih untuk comfort words korang..

yatie chomeyl berkata...

serius kak, saya pon kuru smelampau2 skrg sejak2 lepas beranak + BF baby SN. skrg ni berat sy 40kg je sedangkan tinggi saya 165cm cuba la bayangkan...saya makan banyak, supplement ambik, tapi tetap lah berat semakin turun huhu heran2x...

mast@work berkata...

yatie, kuruih nye kome...