Selasa, 10 Ogos 2010

jalan-jalan cari pasal

sabtu lepas kami bawa adik2 papa ke Osaka.. to be precised ke Namba.. shopping area kat osaka.. besar dia tak boleh nak compare la.. bukit bintang tu kira suku dia je.. serius tak habis jalan pun..

gerak dari pagi lebih kurang pkl 10.. naik keihan train dalam 45mins sampai ke osaka.. keihan ni tak selaju shinkansen la.. shinkansen kalu dalam 25-30min je..

poket mama rabak sebab nampak handbag yang mau dikirim pada kak non tak dapat sekali sini ada sale.. siap ada tax rebate utk tourist.. ape laie.. ku pakai passport adik ku itu le.. kuang3..

so, enjoy gambar dulu.. sambil cerita..




posing sebelum naik densha (train) - kak ana, terima kasih.. saya dah selamat pakai hadiah untuk diri sendiri tu..


suka gambar ni sebab anak2 nampak happy sangat..


muka menyedihkan sebab penat berjalan.. pastu makan kat tepi longkang aje.. hahahahhaa.. yang pasti kami makan ketam bakar terbaik! pasni kami akan serbu lagi kedai tu... ketam dia manis..


orang lain selalu cam eksen makan macaroon.. sini pun ade le weh.. meraso gak mokcik.. kami dah beli.. papa kata jadi dessert untuk first day ramadhan esok.. hihihi.. gambar tu pokok macaroon.. korang ado? hahahaha



part ni paling best.. sanrio (jenama untuk hello kitty dan kengkawan dia) sambut 50th anniversary.. ada kedai besar kat situ.. pastu depa kasi cabutan bertuah.. kami bertuah betul.. semua orang dapat satu hadiah.. termasuk aiman! orang lain jaki kami hadiah beso2.. mama dapat tabung ceramic hello kitty.. best!

lapar tengahari kami makan kat italian restaurant.. mama makan seafood pasta je..


dah petang time ni.. tengah lintas jalan pun sompek kami posing ok..


owh, sini ado kedai buah paling bosar yang mama pernah tengok.. 2 tingkat ye..


aidan penat.. tertidur dia.. sian baby mama..

kami sampai rumah malam le jugak.. sabtu yang penat tapi seronok.. hope adik2 papa pun happy.. gambar2 lain sapo ado dalam FB leh le jengah..

6 ulasan:

Queen berkata...

syoknyeee shopping...heee

Ealyie berkata...

meliuk-lentuk ko posing nyahh.. bahu ko berat ker?? ahahahah..:p

alfa juliet berkata...

aidan memang betui2 ikut muka hang mast...aku suka gambar dia senyum kat train..huhu

_mmm_ berkata...

aidan senyum comellllll...
awat aiman macam rentung?

Oyis berkata...

wah best lah, hati dan kepala sudah lega, maka bole berjalan2 dgn gumbira :)

mast@work berkata...

queen, shopping tu agenda biasa le.. huhuhu
ely, a ah.. berat2 sengal la.. kuang3..
aza, aidan comel cam aku.. hahahha
nana, yep, aiman officially rentung.. hari2 swimming hokey
oyis, ye beb.. legaaaaaaaaaaaaaaa.. hahahha