Khamis, 12 Ogos 2010

berat-berat hati

lately dah jadi kebiasaan aiman menangis2 di rumah.. merengek, bentak2.. mama pelik la.. selalu kena marah dengan mama..

harini baru mama tahu kenapa.. it's been ages since last time mama hantar aiman ke kindy.. papa selalu cakap aiman tak ada kawan..

akhirnya pagi tadi mama nampak dah.. dia lonely.. language barrier kut.. apa teacher dia cakap dia tak faham.. kawan2 dia cakap dia tak faham.. at last dia main sorang diri.. kesian.. sedih mama..

pagi tadi dia happy sebab mama hantar dia.. ntah dia perasan mama macam nak balik terus dia menangis.. teacher dia pujuk dan minta mama beredar..

alahai sayang.. mama minta maaf.. mama tak tahu nak buat apa.. mama minta maaf sebab aiman terpaksa berkorban untuk mama.. salah mama sebab tak memahami anak mama..

maafkan mama sayang..

12 ulasan:

K.A.M.I berkata...

Sedihnya baca entry nih...
Kalau pasal anak-anak memang hati cepat tersentuh...
Semoga pengorbanan Mast dan keluarga membawakan khabar gembira di hujungnya...

yatie chomeyl berkata...

takpe kak, lepas ni mesti aiman OK sbb budak2 kan cpt dpt bljr bhasa

mama glam berkata...

shian aiman =(

Oyis berkata...

tumpang sedih. alangkan masa hantar aisyah nursery itu hari pon sedih, tu yg berckp english tu, kalo berckp bahasa jepun ke, mmg la bertambah sedih. hari2 duk tnya hubby (sbb hubby yg jemput aisyah), ada org x kawan ngan dia? ke dia main sorg2 (sbb takut budak2 sisihkan dia sbb dia sorg je rupa asian). tp awal2 je mcm main sorg2, skang Alhamdulillah dah bergaul dgn semua budak2 lain, baik laki baik pompuan. mcm jgk yatiechomeyl ckp, x lama nnt aiman bole speaking terus sbb budak2 cpt kan pick up bahasa jepun. kita pon kena ingat yg bkn kita nak seksa dia, tp utk pembentukan jati diri dia jugak, so don't feel down and guilty ok? you're a good mom and you're doing what is best for him :)

irda berkata...

cianla mokmok madeh..tp madeh tahu..mokmok kan big boy dah..nnt die mesti ok...k.yong jgn sedih2 tau...=)

alfa juliet berkata...

adeh kalau kau ler mast, dah menangis luar kindy tu....cam no nak buek ek...cikgu dia memang tak leh speaking english ke? mcm mana dgn kawan2 ko yg lain, anak depa antar kat sapa

FAM berkata...

language barrier is a major problem. usahkan utk kita adults, utk kids lg la. kesian aiman, bertahan ye aiman. lama2 nt blk speaking jepun. koniciwaaaaaaaaaaa

mast@work berkata...

teacher dia boleh cakap english.. tapi ye la kan, native depa jepun confirm cakap jepun.. doakan aiman tabah.. kami semua tabah.. 3 tahun ni weh.. lamaaaaa huhuhuhuhu

Hazrina Ahmad berkata...

sabar mast..insyaAllah..menjelang ujung tahun nih, silap2 aiman duk cakap jepun ngn ko pulak..hihihi...

_mmm_ berkata...

mama, maybe u need to spend sometimes with the teacher to learn basic japanese. tanye teacher apa yg die slalu sebut dekat aiman, kat rumah familiarkan aiman dgn bahasa yg cikgu die dok sebut, kawan2 die sebut. mgkn lepas ni die x la rase abandoned.

alaaaa..sian la baby wancu nihhhh!!! i wish i could be there for u. tp x boleh la macam tu. nnt smpi bile2 pun aiman x belajar to mix around. takpe la aiman, u're survivor. i know that! and i love u!!

aini aziz berkata...

aku pn sedih jgk nie

awin berkata...

k win rs hang kena jgk belajaq n ckp jepun jgk sket2 kt umah dgn aiman..at least yg basic2 dia tau..