Isnin, 28 Disember 2009

ngempis-ngempis

okey.. kalau korang perasan, mama tak letak lagi current pic mama.. hehehe.. konon cam le dah kurus.. sigh.. dah 26 hari.. tp masih ada banyak lemak2 manja kat perut dan punggung.. bahagian dada memang tak boleh blah.. 

masa seminggu sebelum bersalinkan aidan, berat mama 75.5kg.. BAIKKK PUNYAAA.. 8 hari lepas timbang baru turun jadi 67.5kg.. timbang masa pi rumah mil.. sigh T_T tensi betul la.. ada 7.5kg nak turun ni baru rasa selesa.. kalau dapat turun sampai 58kg sangat heaven ok!!!

rutin pakai bengkung adalah hari2 kecuali kelmarin.. hari2 mesti pakai siang dan ada 5-6 malam tak pakai bengkung.. lain2 hari semua pakai.. siang pakai bengkung dan barut (barut gue 12m ok) dan malam pakai beautiful.. nampak juga le kecutnya bila siang pakai minyak panas n krim barut no.na roguy malam pula pakai krim halia mustajab dengan serum halia.. tapi korang ade tak idea lain yang boleh jadi lagi kecut perut ku ini??

ubat jamu nona roguy makan 2-3 biji hari2.. depending on badan rasa panas atau tidak.. itupun haritu stop makan 3 biji sebab aidan naik rashes.. panas sangat dan mata mama jadi bengkak..

kalau korang ade idea macammana nak kasi kurus sikit lagi, sila la bagi.. huhuhuhu..

7 ulasan:

m-i-o berkata...

ai jas kenot imejin hau u ken ric 75.5kg dear? hau? HAU?

padahal masa sekolah dulu - owh, penyapu lidi pun lebih gemuk daripadamu?!

anyway, berusahalah ahdikku! jgn patah semangat! kekalkan gaya hidup aktif ok?

*kecantikan dalaman adalah lebih penting :P

Mama Adib berkata...

mast

chaiyok2 sama-sama ler kita mengempiskan tayar

alfa juliet berkata...

teruskan menyusu aidan..tak lama lagi kurus ar tu

Nisa berkata...

chaiyok mast!! :)

Yen berkata...

mas betul ckp aza tu, teruskan bf...teruskn je pki benkung n corset tu insyaAllah boleh reduce..nanti dh abis pantang buat sit up plak tp kena rajin la hehe

Ayu Fairuz berkata...

byk gaktu mas turun.. tp bhgn tayar tu mmg xleh blah aa..pyh giler!! aku masih stress sehingga kini. hahaha

mast@work berkata...

kak zufa, har har har.. plis do not imajin ok.. memang gumuk.. kalau orang yang dah lama tak jumpa saya itu la perkataan pertama.. konon2 sebut la 'eh, lain la ko mas' sedangkan sebenarnya nak cakap.. mas gumuk!! aaaaahhhhh

mamaadib, nisa - ye.. berusahalah!!!

aza, yen - semua orang pun cakap gitu.. hopefully thru bf leh kurus..

ayu, alaaaaaaaa itu memang la aku stress.. habis alignment aku tau