Selasa, 22 Disember 2009

need vs want

I need:
  • new perfume - the one i'm currently using has finished before giving birth and I have no extra perfume.. sigh.. pathetic
  • new nursing bras - currently has only 2 new bras brought before delivering aidan and those from aiman's time has worn out so badly. I can't bought a lot in the first place since my bo.ob size definitely will jump 1 cup size (not the number, but the alphabet ok!) each time I got pregnant.. care to guess what size is mine right now?? hahahahaha.. fano, sila syadap!
  • more bottles to store aidan's supply
I want:
  • new clothes.. just to give me some motivation before I start back to work.. really need a good boost since there have been so much problems I had to face.. papa, care to spend for me.. puhleeeaaasseeee sayang.. hehehehe
  • new shoes - am really stressed out this year since I don't get to wear heels.. last pair of shoes bought was during raya and has wore it once or twice.. boohooo
  • new stroller for aidan - but really don't know where to fork out money laaa
sigh, YES is almost towards the end.. and I am yet to buy anything.. tangan makin gatal.. I think I need some retail therapy this weekend.. tak sedar diri!!

9 ulasan:

Ealyie berkata...

Beb,
kalo freezer besau takde hal beli la botol for ebm storage. Bagus sbb tahan lasak. Go for Bumble Bee...hihihi..
Kalo space terhad better guna liner shj, n aku suggest liner Joy Angle. Ciri2 sebijik mcm First Year punya liner, ada self-seal..

yes, aku pun tgh berkira2 utk spend sikit utk perfume yg da lama kering, nursing bra baru, baju keje baru & kasut baru jugakk.. hahahaha..
Stroller? tak kot sbb dapat pinjam my sis pewarisan.. ngeh..ngeh..ngeh..

p/s: secara tak sengaja aku da buat list need/want aku dlm komen ko ni.. ampunnnn..

mama glam berkata...

pegi mas, jangan x pegi.. kang nyesal! aku dulu, masa pantang ar aku g shop car seat, stroller dsb kat midvalley sebab ada sale giler2 kat parenthood.. keh keh keh.. Tapi, jalan mau slow ar... kalau idak, kang koyak! takuttt!

pasal storage EBM, aku guna bekas dadih jek.. pastuh, mcm aku dulu, aku siap beli small freezer utk simpan EBM. sebab fridge aku yg 1 pintu jek... aku rase berbaloi ar.. boleh letak byk2 stok EBM... boleh tahan 3 bulan compared to freezer fridge biase.. ble simpan sebulan jer kan? rega dalam +-RM700..

Yen berkata...

mas, nk try perfume from egypt tak?non alcohol, murah hehe kalau nak aku datang umah hang this week hehe

Mama Adib berkata...

mast
time pantang duit gaji kan tak bergerak

lepas pantang haa g laa shpg lepaskan hawa nafsu mu ituh seperti yg tengah lakukan sekarang

-jin bertanduk

alfa juliet berkata...

mast pasal nursing bra may be ko tak yah beli banyak2....ko kena suruh sales tu ukur saiz ko balik supaya ko selesa...yg penting ko ada cover, poncho pun okay bleh guna untuk menyusu tempat awam gak..

mast@work berkata...

ely, aku officially jaki dengan hang!! wah, stok hang memang kencang beb! aku masih dok fikir nak beli liner ke nak beli botol.. kang ade aku x masak kat rumah sebab leh guna alasan freezer penuh takleh beli ikan.. hau hau hau..

aweng, itu memang sebahagian dari plan jahat aku.. hahahaha.. nak cori2 keluar..

yen, aku dah ada perfume yang aku suke.. hehehe.. kalau nak datang rumah, mari le..

mamaadib, yep.. pasal tu tangan dok gatai2 je ni.. hahahha

aza, aku tak plan beli banyak pun.. tapi nak beli yang elok sikit la.. sekadar ada 2 3 untuk dipakai ke pejabat..

Ealyie berkata...

ye mast,
alasan ko takmo masak sbb freezer penuh aku dah guna pakai, bukan takat freezer jammed, otak aku pon jammed sbb tatau mcmana lagi nk simpan perahan2 baru.. tu sbb aku advise ko, pilih jalan yg paling selamat sekali.. ekekeke..;)
liner save space berbanding botol & bekas dadih. tepuk poket beb cepat2.. kikikikih..

mast@work berkata...

ely, ahahahha.. ok2.. nanti aku tgk liner yang ok seperti cadangan hang tu..

fanor berkata...

beli jangan tak beli mast... naik2 tahun baru ni aku pun nak yg baru.. tp bab bra tu... aku lum leh celen... ahahaha.. sapa nak tau size mas.. sila contact aku... hahhahaaa