Khamis, 10 Julai 2008

mid-year review

sebenarnya dah terlambat sket dah review ni.. haha.. dah masuk bulan 7.. so, teringat la nak buat checklist untuk semua misi yang perlu dilaksanakan untuk 2008. fyi, mama pernah tulis azam untuk 2008 dalam fp
1. Nak pergi bercuti luar dari malaysia - check! gi Bangkok Feb'08
2. Pengesahan dalam jawatan - tinggal ujian berkuliah Bahasa Malaysia.. InsyaAllah by Sept should be OK!
3. Beli rumah - check! InsyaAllah siap tahun depan.. tapi sempat ke masuk rumah?? ngee.. ntah2 orang lain kut masuk dulu.. huhu
4. Kuruskan badan - ooOOoo, bab ni jauh lagi ketinggalan.. last Dec 69kg.. Now 62kg.. jauhhhhhnyeeee...
5. Penerbitan - yerp, finally finished 1 paper for journal.. yet to be submitted.
6. Keperluan sambung belajar - uuUUuu.. dalam proses.. iklan USM untuk staf masih belum keluar.. IELTS bulan Nov, Japan lang dalam proses, tempat tengah cari.. bidang research utk phd dah confirm - still got 80% to go.. my turn next year.. cepat le mastura oiiii siapkan
7. Apply CL in teaching - check!
8. Mengganti Puasa - tinggal 12 hari.. sempat ke??? alahai
Selain dari yang diatas, kena buat semakan sasaran tahun 2008 ni jugak.. hehe
8. Preparation untuk Aiman's birthday party on Oct - 20% completed
9. Preparation untuk babah's wedding on Dec'08 - banyak lagi.. tapi sib baik wancu nana tolong..
uuUUuu.. banyak gak major event untuk tahun ni.. berpeluh ketiak mama.. hahaha.. okeyla.. gtg..
XOXO mama

2 ulasan:

CT berkata...

waaaaa banyak sungguh listnye...mau ada lagi tu...all d best

Yan berkata...

pergh.. ni list for the whole 2008 ka? mak tak check2 pun lagi.. harus banyak yg tertinggal ketapi laju ni!