Isnin, 21 Julai 2008

memori itu datang lagi

esok kalau arwah emak ada, dah umur 49tahun dah dia.. birthday emak semalam, tapi dalam IC birthday dia 22 Julai 1959. dah hampir 3 tahun emak pergi meninggalkan mama.. tapi tiap hari tak lupa pada arwah.. kadang2 masih ada airmata yang mengalir teringatkan dia. jika emak masih ada, mesti dia seronok dapat lihat cucu dia.. tapi kuasa Allah maha besar.. emak pergi dulu.. semoga emak berada dikalangan ahli syurga.. amin..

bila teringat kat emak, mula la kepala otak tu ade je ide nak masak benda fav yang arwah selalu masak.. antaranya karipap inti kurma daging dan puding roti.. huhu.. weekend haritu rajin la pulak masuk dapur.. banyak menu sempat jamu suami..

sabtu tengahari masak sup tulang + nasi putih.. petang pulak karipap.. bawak sikit waktu melawat pah auntie.. yang tak berapa sihat asyik demam.. tapi kelmarin tengok dia dah okey la.. malam sabtu tu kami ada game (saje2) bowling dengan staf office.. layan bawak aiman gi bowling alley.. hepi je mamat tu.. tangan mama lenguh la jugak main 4 frame.. lama wo tak main.. last sekali time anak dara lagi 2006.. hahaha..

hari ahad lauk simple je, udang goreng nestum, sambal sotong ngan lemak kacang buncis.. petang minum buat puding roti.. resepi puding roti emak dah tak berapa nak ingat, jadi mama cilok resepi dari sini turn out sedap sangat.. nyum2.. ada baki sikit je lagi.. papa aiman belasah separuh talam tu dah.. hahahaha..

okeyla.. harini cam tak berapa kuasa nak mengarut2.. letih... posa.. kepala otak dok fikir nak makan buka je.. hahahha.. ingat nak buat nasi lemak la.. ayam 'inche kabin' ada lagi dalam freezer.. cantikkkssss.. hahah

XOXO mama


(posa tinggal lagi 11 hari..)

6 ulasan:

Embun berkata...

mak aku pun bday 22 julai. sorry mast for ur lost...

aishah zaharin berkata...

al fatihah to arwah emak.. kalau emak mas ada, mesti dia bangga tgk mas skarang pandai manage life. mungkin aiman pengganti emak..

be tough dearie..

.:: stripes & polkadots ::. berkata...

lagi sedih bile mintak karipap for the last time..tp mak x sempat buat..sbb mase tu die dah sakit sgt..jadi bile terigt karipap mak mesti nak nangis..

amisah berkata...

fuh! mcm sedap! hmm.. dah ada satu menu utk b'day party aiman.. ehehehe... (sebenarnyer, cam dah byk jer)

sabar ye mas & nana... semoga roh arwah dicucuri rahmat.. aminnnn....

kc berkata...

al-fatehah to yr mom. kehilangan orang tersayang memang sentiasa dirindui setiap masa. entah kenapa bila baca entri mas ni terasa sebak lak...hisyy

mast@work berkata...

kenangan emak mesti tak boleh lupa punya... tapi Allah lagi sayang dia..

thanks readers.. love you guys..

p/s aweng.. ko jangan.. kang ade birthday party aiman jadi lab masakan aku plak kang.. hahaha