Selasa, 8 Julai 2008

aiman dah 10 months

*pics courtesy of auntie aweng
Budak hensem ni dah 10 bulan semalam.. yeay!! aiman sekarang makin lasak.. makin macam hero.. golek sana, golek sini.. selagi bateri belum low, siapla mama dengan papa bagai nak berperang.. tapi takpe.. mama suka tengok anak mama aktif.. happy aje..

aiman sekarang dah boleh 'combat', merangkak, meniti sambil berdiri sebelah tangan.. kadang2 berdiri tanpa dipegang dan pandai buat pe'el.. suka buat muka cembeng bila nampak mama dah siap tapi tak ambil/ dukung dia.. pandai marah bila barang yang dipegang kena rampas.. hehe..

aiman tak memilih makan.. senang aje.. semua di belasah.. dah mula makan nasi sikit2 dan suka makan buah.. aiman sekarang suka tengok kereta bergerak dan main benda2 yang boleh bergerak..

fav cartoon aiman sekarang thomas and friends, jojo's circus, postman pat dan yang paling utama pingu!! aiman sangat-sangat suka dengar azan dan boleh berenti buat apa sahaja kalau terdengar azan.. semoga aiman terus menjadi anak yang bijak dan soleh.. amin.. mama n papa sayang aiman..

5 ulasan:

CT berkata...

happy 10 mos old aiamn...samala humayraa' pun suka tgk pingu...faham kut ek ;P

.:: stripes & polkadots ::. berkata...

ceh..konon2 hensem la tuh!!! poyo sungguh budak itu!

mast@work berkata...

tenkiu ct.. nana, tu dia pose depan auntie aweng tau.. kui kui kui

amisah berkata...

ngoh ngoh ngoh.....

aiman memang tomei!
auntya weng geram sampai xnk lepas... klu bole nk bawak balik dukung speanjang mase..

tatapi... skang tgn aunty aweng sudah sakit lah.. lenguh nk mampus.. x sangka aiman begitu berat rupanya...
aunty cjah pun telah mengalami nasib yg sama...

xpe... wlu apa pun aunty aweng sayang kat aiman!

.:: stripes & polkadots ::. berkata...

ma..ensem ke??
rambut cam gollum pun boleh masuk category ensem ke ma???
kui kui kui