Jumaat, 14 Oktober 2011

Yosei Neuji Kindergarten Sports Day

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

Pejam celik harini dah jumaat.. ya Allah, kejap betul minggu ni berlalu.. semalam mama memang tak dapat buat apa2 sebab budak2 demam.. papa pula ada labwork n kelas jadi mama la kena stay kat rumah teman budak2..

so harini nak share gambar pasal sports day kat kindergarten aiman n aidan -- last saturday (8/10/2011)

hari sukan untuk budak2 kecik ni tak ada jenis2 paksa2 kena menang.. semua orang akan buat fair n square.. tapi practice bagai nak rak.. haha.. tak apa la janji budak2 happy.. hari sukan kali ni lagi best sebab semua kena participate.. emak ayah dan anak2.. so sebab mama kan baru balik dari mesia, mama tak tahu banyak persiapan dah buat.. mama cuma join game dengan aidan je.. papa main dengan aiman..

untuk umur aiman, dia ada game meniti atas titi, lompat sana sini haih, seronok la awang sorang tu.. yang aidan pulak menari dengan mama, berlakon jadi kuma-san (encik bear)

pastu ada pulak parent n child punya game.. aiman lari dengan papa dalam seluar besar.. hahaha.. comel sangat..

lastly ada game parents aje..

game semua simple.. tak ada hadiah tapi yang seronok sebab semua parents participate.. huhu.. enjoyable betul..

dah tak payah banyak cerita, jom layan gambar.. banyak ok gambar.. harap korang enjoy :)

sportsdayaiman
mula2 duduk dalam ruang kelas..
tgk abang n kakak umur 5 tahun buat opening ceremony

sportsdayaiman1
kelas aiman

sportsdayaiman2
aiman lumba lari :)

sportsdayaiman3
aiman nak beratur pun dia pusing main2 dulu hehe
sportsdayaiman4
meniti atas titi -- laju sebab selalu practice kat curb jalan.. hehe

sportsdayaiman5
acara ala2 gimnastik gitu 



sportsdayaiman6
cikgu buat cam pengangkut.. comei!

sportsdayaiman7
lari kutip cendawan

sportsdayaiman8
aidan nak masuk gelanggang ni.. hehe

sportsdayaiman9
masa tengah nari boleh pulak nampak papa
sportsdayaiman10
aiman n papa lari dalam seluar besar

sportsdayaiman11
beria-ia.. :P




4 ulasan:

maya amir berkata...

wahhh best gile.. happening:)

Oyis berkata...

ooo ramai rupanya budak2 kt sekolah ni. besar plak tu ruang dia, mcm dh sekolah rendah nmpk. acara dia nmpk fun. sana panas lg ke? skng kt sini asyik mendung je

mast@work berkata...

maya,

a ah. best.. sebab anak2 happy n kami pun happy

oyis,

ini pun kalau ikut rules sekolah kat jepun kira kecik ruang dia.. ada ratio untuk kids:space..

matahari kat sini tinggi tapi masa haritu ok la dalam 23-24 degrees tghari

Nisa berkata...

cutenya budak2 ni mast..aiman pun nampak enjoy :)