Rabu, 5 Oktober 2011

pengakuan

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

2 kali taip entry 2 kali juga tak publish.. haha.. sindrom kemalasan adalah sangat tinggi nak update blog.. tapi sayang, i know there's my family and friends who misses me here (eh, ade ke? ok, bajet aje le ade)

alhamdulillah, tengah malam ahad lepas mama dan aidan selamat tiba dirumah kecik comel kami di kyoto yang permai ini.. papa dan aiman menanti kami di kyoto station aje sebab mama dah beli tiket train siap2 sebelum balik mesia haritu.. tak ngapa la.. yang penting selamat sampai walaupun bahu dah rasa nak tercabut sebab carry aidan kat belakang dan beg didepan macam ni la lebih kurang

Picture
masa blk mesia bdk tu 10kg, blk jepun balik 11kg!

lepas 2 minggu mama berjaya menggemukkan diri sebanyak 2kg T_T haha.. penangan makanan mesia.. pagi nasi lemak, tengahari nasi lauk, petang goreng pisang n keropok lekor, malam makan seafood.. ngeri bila memikirkannya.. hahahahaha.. dah2 harus kembali semua ke tabiat asal.. so bila isnin kemarin makan ini balik,

Picture
menu insaf

perut punya la berkeroncong.. macam kan puasa lagaknya.. ampun.. perut sudah berubah dari stokin saiz M ke saiz L -- ngeeee.. pastu selera pun dah lari.. sedap tibai belacan semua tiba2 balik kena makan benda plain adalah seperti langit dan bumi.. 

kyoto adalah heaven lagi2 bila favourite season mama dah muncul.. sooooo love autumn.. suhu siang hanyalah 21deg.. fefeling di cameron highland ok.. syok.. yang tak syok hanyalah sakit tekak dan batuk mula menyerang.. tsk tsk.. moga2 cepat le baik.. aidan alhamdulillah sihat, batuk sikit tp tak kerap.. aiman genki as usual.. lompat sana sini dan tak puas2 tanya mama dan papa.. papa pula kurus dengan jayanya.. T_T have to feed him more.. dah takde dah belly bear dia tu.. rindu ok peluk belly comel itu.. apekan daya, seluar jeans dah berubah menjadi seluar jerut.. sweater yang beli tahun lepas pun dah gelebeh.. skrg papa pakai sweater mama, habis mama? ngeeee alasan membeli sweater baru muncul! miahahaha

ok, dah banyak merepek.. hope my updates entertain you guys..

<3 mama

6 ulasan:

Siti Fatimah berkata...

mas aku merinduiiiii mu :D
updated selalu ok!

mast@work berkata...

siti,

tingtong -- cam iklan dashing.. haha

Queen berkata...

mam boleh pakai sweater papa.. =)

mast@work berkata...

DQ,

mama kalo pakai sweater papa labuh sampai lutut le jawabnya menggelebeh.. hahaha

lia berkata...

kak mast.... TQ la bebyk susah payah poskan koppi tu..... sedappppp sampai rasa x mo kongsi (wpon belum amik g dr umah mak)

i like autumn too.... ;p

mast@work berkata...

lia,

weh, tak rasa lagi sekali kang tak sodap camno.. hahahaha