Selasa, 11 Oktober 2011

how the weekend goes

* السلام عليکم *



 こんにちは q(^_~)p

minggu baru bermula hari selasa buat kami di jepun.. 3 hari cuti tapi rasa kejap sangat.. maybe sebab otak yang letih bukan badan -- bab tu mama akan cerita kemudian..

hari sabtu kami ada sports day nurseri aiman n aidan.. ada banyak gambar nak share tapi esok ek sebab lupa tak transfer dalam pendrive.. blk dari sukan tu mama tak larat masak so lunch di kafeteria campus aje (haha makan murah n sedap -- kebab) budak2 happy sebab dapat makan aiskrim lagi.. habis comot muka n baju..

Picture
musang comel makan

petang tu buat projek potong rambut aiman.. bertangguh dari sebelum balik mesia lagi.. sebab mak dia potong sendiri kan? so rambut aiman potong sikit kasi nampak hensem bergaya -- kawan2 kata rupa aiman dah nampak macam papa :)

Picture
aiman new hairdo

ok tak? boleh jadi tukang gunting rambut tak mama lepas ni? hehe

malam tu aidan tidur awal.. letih sangat dari siang bersukan.. hahaha.. pagi ahad tu kami start fresh.. lagi best sebab papa buatkan breakfast.. wooooo.. first time ok rasa air tangan papa.. sedap la papa.. boleh buat lagi kan? hehe.. bodek kuat :P

Picture
chef papa

ahad kami ada gathering dengan pelajar baru yang sampai ke kyoto.. welcome semua.. bertambah jumlah orang malaysia.. seronok.. pasni macam2 aktiviti boleh buat sama2 kan?

petang lepas gathering tu kami ikut amir pi nursery pokok2.. aaa.. projek dah lama plan nak buat.. tapi tak terbuat.. mama teringin sangat nak tanam pokok2 herbs.. jadi dah ada amir (bdk ni phd in forestry, so imagine la dia punya teknik penanaman memang mengagumkan.. haha.. rasa cam pi kursus ok.. hahaha)

so ahad tu mama beli rosemary aje.. gemuk2 dah dia senang nak cantas buat masak.. haha

Picture
rosemary baru sampai rumah :)

isnin memang lepak rumah.. cuti umum kat sini -- cuti hari sukan.. dah korang jangan nak tanya lebih2 sebab mama tak tahu pasal apa jadi cuti tu.. hehehe.. so semalam pagi lepas breakfast kami keluar beli barang2 rumah.. banyak benda habis so settle beli semalam.. kat kedai yang kami pi tu memang ada jual pokok2.. ape lagi, mama pun beli la gak -- basil, oregano, daun sup.. dan sikit bunga2.. ada satu yang aiman pilih.. nak sangat bunga yang tu maka layankan.. mujur murah.. satu pokok cuma 98yen (lebih kurang RM3) boleh la buat2 start.. harap2 pokok2 ni bertahan la nanti time winter..

Picture
my new babies

so harini masuk lab.. plan asal nak jumpa sensei harini.. tapi kensel.. jangan tanya kenapa.. serius tak tau nak cakap.. ok la.. happy working semua.. muaahhss

4 ulasan:

Asmara berkata...

wah murahnya sepasu tu 98yen je eh? hihi.. tak pernah beli lagi. comel aiman lepas gunting, rambut lembut halus yg mahal tu. :D

Eby Safiah berkata...

syoknya blh tanam-tanam. aku nak tanam-tanam dari belum ada anak sampai anak dah umur 2thn. huhuhu

..:: WiRdA ::.. berkata...

wuhuuu..ade pegi kyoto sehari..tp sayangnye pokok tak tukar kaler lagi..huhuhu...

eh sy pun ade beli rosemary dan oregano..haha cuti raya aritu semua mcm mati..tp bila siram alhamdulillah..idup balik....;)

mast@work berkata...

asmara,

kan? murah sangat2.. kat D2.. tempat u ada D2 tak? rambut aiman tu guna jari pun boleh (macam iklan) hahaha

eby,

haha.. aku tanam main2 boleh le.. tak dapek nak jadi pekebun berjaya.. kakakaka

wirda,

daun tukar kaler ujung nov.. huhu.. ala, sayang tak dpt jumpa kan