Sabtu, 8 Oktober 2011

sambung entry

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


so sambung lagi entry balik mesia.. isnin lepas balik dari JB, terus zass ke USM.. almaklum, kerja harus settle sebab tu tujuan utama.. terima kasih kat babah sebab sudi teman mama balik.. dan siap hantarkan kami ke rumah makcik ida di alor setar.. for 4 days mama tinggalkan aidan pada makcik ida sebab nak buat kerja habis2an..

selasa malam mama dapat tidur rumah sendiri.. owh heaven.. mujur ada dira yang sudi teman mama (sayaaanngggg kat ko! muah!) lepas ni siapa nak teman aku tidur lagi weh? haha.. dira selalu teman mama tidur.. serius! dari zaman belajar lagi.. since master, bawak ke kerja sampai dah ada anak dua.. ok, mama memang manja.. ampun.. dapat kawan2 macam dira, pano n chema adalah sangat heaven! tu belum lagi masuk kawan2 baik mama yang sama2 susah senang.. nak senaraikan memang panjang.. aku tak lupa korang weh.. sumpah! (takut merajuk kanggggg)

selasa tu dinner dgn dira n nana (maimunah -- sama nama adik mama *nana) kat seafood sebelah kastam (eh kastam kan tu?) penang.. kalau korang turun jambatan pulau pinang, sebelah kiri jalan menghala ke queensbay tu.. wah malam tu dinner ya ampun, sampai2 je rupanya dira dah siap order (i lap u very strooonnggg bebeh!) kenyang ya ampun.. siap dah makan boleh pulak pi melepak kat queensbay.. mama cari sandal utk pakai n dira n nana nak minum coffee bean -- layankan.. mak perut penuh tak mampu nak sumbat..

with dira and munah
dira n nana -- na, aku doakan ko selamat pi haji dan moga dapat haji yg mabrur
rabu malam pulak mama tidur rumah dira.. kesian makcik dira ni sakit perut maka duduk rumah aje malam tu tapau dominos.. khamis malam pulak teacher miah datang rumah mama.. syok gila havoc!! haha.. sakan ok teacher miah mai.. malam tu kami dinner kat seoul garden juru.. boleh tahan juga food nya.. kami amik buffet aje rm29.90 sorang.. 

miah n dira
miah n dira -- loveeeee

untuk 3 malam mama ditemani kawan2 ya Allah seronok ok.. rasa macam kat utm balik.. remaja gitu... ferahsan! siang buat kerja, malam lepak kawan2.. huhu heaven..

jumaat petang tu lepas maghrib mama rush balik alor setar.. ambil aidan.. mama tidur rumah makcik ida malam tu n pagi sabtu mama balik KL.. sebab, ada gathering dengan #ahlijemaah woot woot! hahahaha

aidan n uncles
aidan dgn paklong, pakngah n paksu -- happy!
petang sabtu mama zass ke putrajaya ke rumah sufee sebab kami buat potluck.. tapi lawak mama cuma bawak KFC aje weh.. tak sempat la nak buat apa2 sebab mama pun dari alor setar kan.. kawan2 ni mama kenal thru twitter.. yup, twitter brought us together.. :)

tapi memang seronok betul sbb first time jumpa dengan jemaah tapi ngam betul kami.. alhamdulillah.. food haritu ya ampun.. dari pavlova siti, quiche baiti, kek renbow cpm, garret sedap verde, coklat n bihun tuan rumah sufee, chicken wing pedas tebabom nad -- banyak lagi tak termakan.. ya Allah kekenyangan wehhhhh!! yang best havoc petang tu rasanya memang wajar kalau nak buat gathering kena letak #ahlijemaah setempat je sebab memang best!!! hahahahhaa.. gambar banyak kat blog #ahlijemaah.. mama cuma nak bubuh satu gambar ada kami semua -- except si fiza n yaya la sampai lambat.. haha.. tapi si fiza la paling best.. takpe fiza, aku sayang ko, jangan risau, rahsia ko dalam simpanan kami MUHAHAHA *evil laugh

gambar ihsan nita

dari kiri -- Siti, Azza, Nannoor, Baiti, Sufee, Anita,
belakang -- Nad, Verde, Fatin n CPM

verdict lepas jumpa depa semua ni? AKU SAYANG KORANG KETAT2 -- hahahhaa

over ek? serius depa ni memang selamba dan easy going.. 


malam tu pulak balik dari potluck jemaah tu, mama celebrate birthday tok ayah..

aidan n tok ayah
sorang lagi cucu tok ayah takdak tiup lilin T_T
it was very close quiet birthday party.. we had pizza and cake that night.. yg sunyi sebab tak ada papa n aiman.. sambut la kami anak beranak malam tu.. tok ayah, kami doakan tok ayah panjang umur, sihat, murah rezeki dan dirahmati Allah selalu.. amin.. sayang tok ayah..

ok, lepas ni sambung citer lain lagi..

:)

3 ulasan:

Oyis berkata...

wah betul2 feeling bujng kjp ek heheh...btw, mast balik collect data ke?

dira@dee berkata...

i'm gonna miss korang.... x leh la sesi lepak cam anak2 dara dah... huhuhu sayang korang semua sedih la nak tinggal penang yg super best ni

mast@work berkata...

oyis,

ye balik kejap je collect data.. huhu.. balik kejap2 ni yang buat rindu lebih kat mesia

dira,

huwaaaaa.. jangan laaaa.. nangis aku kang ni.. huwaaa