Selasa, 7 September 2010

maafkan kami.. teng teng teng teng

ala2 lagu p.ramlee gitu..

hati sebenarnya sebak2 sebab tak ada mood raya langsung.. puasa pun tak penuh ape laie mood raya.. cesss.. mentel bak kata orang jawa..

betul, orang boleh kata "orang lain pun pernah beraya jauh dari keluargaaa.. (sambil tarik muncung sedepa)"

tak kira la.. mama n papa tak pernah raya jauh dari keluarga.. sedih ok.. pertama kali raya di perantauan.. lagu raya baru 2 hari dengar.. itu pun rasa pelik2 aje.. kuih raya ada la 2 3 jenis sampai dari mesia.. baju raya budak2 pun biasa je..

ntah..

berat2 hati..

tak mau fikir sangat2..

apa2 pun kami sekeluarga menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf zahir serta batin buat semua yang mengenali diri kami.. berhati2 la pulang ke kampung.. semoga korang semua dapat beraya dengan bergembira.. insyaAllah

nota kaki: tahun depan tak kira!!! nak balik!!! huwaaaaaa

8 ulasan:

ishahannah berkata...

ala..siannye..xpe, demi mngejar cita2..bkorban..apapn, slmt hari raya kak mast & keluarga..maaf zahir batin :-)

Oyis berkata...

slmt hari raya, maaf zahir batin jg. xpe mast, beraya di perantauan ni pengalaman, and once u got thro it the 1st yr, the following rayas won't seem so bad anymore. tabah2 kan hati ye :)

Yen berkata...

mast selamat hari raya jgn sedih² yg penting asben n anak² ada di sisi...

knv berkata...

selamat hari raya mas. minta maaf atas segala keterlanjuran semasa berblogging. :D

TopsyTurvyMum berkata...

Selamat Hari Raya Mas! Maaf Zahir Batin..
akak 1st year kat sini dulu pun raya sini gak...syahduuuu!! pastu tiap2 tahun balik raya..last year ngan tahun ni tak balik lagi...

take care k:)

si izan berkata...

ni mau nyer mama aiman&aidan bengkak mata d pagi raya!!
mas, slmat hari raya!!!
tahun dpn raya kat sini, amik cuti lama sket..

alfa juliet berkata...

x dpt byg mesti sedih,,takpe sekurangnya ada anak n husband dgn ko dari takde sapa2 kan

mast@work berkata...

salam aidilfitri untk korang juga.. maaf zahir n batin.. makan lemang ketupat jangan lupa orang kyoto ok..