Rabu, 2 September 2009

mood hilang

pukul 12.30 tadi rasa berat sangat mata ni.. dah nak tertutup pun ade.. internet line bengong semacam.. satu paper untuk submit pada conference dah dibaca.. rasa² memang dah tak boleh nak pergi dah.. mama turun le ke surau.. ngantuk sangat.. elok tengah layan zzzz kejap, ada 2 org hamba Allah masuk.. macam student.. ingat nak buat ape.. soh seh soh seh.. langsung tak lena mama.. tambahan pula student yang tulis paper tu sms.. mama pun keluar le.. panas juga rasa hati.. tapi sabar la.. sebab mengantuk sangat, mama singgah ofis common kat bawah.. suarakan rasa hati, akak² suruh mama gi sound sekali.. mama fikir, takpela.. nanti tempek aje memo perhatian kat pintu surau tu..

alkisah, kat sini ada 2 surau wanita.. satu untuk staf dan satu untuk student.. kalau dah rasa diri tu bukan staf ofis, bawa² pandai sikit fikir untuk naik ke surau lagi satu untuk berehat² ataupun tidur.. bukan apa, kalau sekadar solat dan beredar takpe la juga.. ini soh seh kat surau staf.. tidur lagi.. ada yang siap makan.. alahai.. kesian le kat kami staf wanita ni.. mana ada tempat lain.. mama rasa bersalah kalau tidur dalam bilik sendiri.. mana tidak, kalau ada student tiba² ketuk, rasa berat sangat hati kalau tak dijawab..

alkisah lagi, mama naik le ke bilik buat sikit memo.. bagitahu yang kalau nak berehat lama, pelajar diminta naik ke surau pelajar wanita.. sebelum pi tempek kat surau, mama masuk la.. elok aje 2 orang hamba Allah tu tadi landing.. dan buat mama ada hangin, salah sorang tu siap tidur atas kusyen mama!!!! arggghhhh!!! tensi!!! takkan dia tak nampak masa mama tengah baring tadi guna bantal tu..

mama minta balik aa kusyen mama tu.. eeee.. geram pun ade.. mama tegur la.. tanya, student ke? dia kata tak? aik?? aku tak pula pernah nampak muka hangpa.. mama kata la, 'abis? bukan student?' yang sorang jawab, "saya staf" mama kata la.. "staf??" dia kata "ye, saya RA (research assistant)" mama tanya lagi "RA siapa?" dia kata "RA Dr ......" oooo.. mama tegur la.. surau pelajar kan di atas.. ini kan surau staf, guna la surau atas.. lepas tu mama terus keluar.. rasa berbulu aje.. fyi, RA bukan boleh diiktiraf staf ye.. awak tu membantu seorang pensyarah je.. tak makan gaji tetap/sementara pun kat sini ye.. awak tu kontrak 3 bulan renew tau.. (ayat berbaur geram)

kendian mama ke common ofis utk fotostat nota utk kelas ganti petang ni dan nak ambil selotape utk tempek memo kat ofis.. masa ke surau balik tgk selamba je hamba Allah berdua tu tidur.. siap tidur atas sofa.. akak ofis sorang yang masuk surau tu pun tidur atas lantai je.. ewah².. tingginya budi bahasa awak ye.. hmmm... sabar je la.. kalau dah besar panjang pun tak reti² bahasa, ada baiknya pi sekolah balik dek non.. alahai..

tolonglah respect privacy orang lain.. kalau awak tak respect orang, camne orang nak respect awak dek non..

kut nak sangat jadi staf, meh aku bagi kerja staf yang betul.. baru hangpa menggaru cam beruk aje.. huhhuhuhu.. mau????

p/s: mama hanya solat lepas depa keluar dari surau tu.. tak tahan rasanya nak buat derk aje.. berbulu tgk org tak faham bahasa..

2 ulasan:

KV berkata...

sokong2! Surau kt opis kv dah jadi bilik sampah agaknya. Fedap ngan budak praktikal last2 kami solat kt bilik komputer admin jer. Malas nak membebel dah. Susah betul nak ajar dorang. Tido, makan, buang sampah n rambut merata2. Pakai telekung surau sampai berkepam tatau basuh. Eh, pjg lak bebel. Hehe

mast@work berkata...

kv, kami ni sabar aje la.. bab basuh telekung toksah cerita la.. itu jariah staf admin yang banyak buat.. kami invest macam² utk keselesaan surau tu.. tp at last kami yang tak dapat pakai.. huhuhu