Khamis, 3 September 2009

dah hari khamis?

rasa macam kejap benar minggu ni.. harini dah khamis dan esok dah jumaat.. patut la mula² mama heran tengok papa pakai baju batik (ye, papa pemakai tegar baju batik - tp lengan pendek punya.. bukan yang macam asrama tu tau! hahaha)

petang ni iftar tak tahu nak masak apa lagi.. takde ide pula.. ada sotong.. tp sebab semalam dah habiskan cili blender masak asam pedas ikan pari, tak tahu la rajin ke idak petang ni nak merebus cili kering lagi.. aiya.. masa ke pasar pagi semalam (ye, ke pasar saya semalam) nampak sotong cantik² (hahaha.. mata memang allergy tengok hasil laut yang segar) dan siap beli dan siap dah siang.. tp ni macam tak tahu la nak masak ke idak lagi..

ikan kerapu yang papa belikan haritu pun ada lagi.. maybe boleh buat kerapu 3 rasa.. pastu buat petola tumis air je.. hmmm... tengok la camne petang ni.. kalau ada mood leh buat macam².. lagipun, tak berapa lalu beli lauk diluar.. loya tekak la.. kalau kuih² tu pun mama ni macam jadi memilih pulak.. takde selera sangat tengok orang jual punya kuih.. macam tak cukup kaler la.. tak cukup sedap la.. semalam beli cendol pun macam ape je rasanya.. eeee.. tak tahu la org tu ikhlas ke idak masak untuk jual.. mengarut je..

so, esok jumaat.. pastu weekend panjang lagi.. kami cuti isnin ye.. hahahhaa.. jangan jeles.. 2 kali isnin mama cuti.. isnin depan penang cuti nuzul quran.. tapi yang tak bestnya ahad papa berangkat ke hanzhou.. isnin birthday aiman.. sedih pula.. takde plan apa² pun utk anak bujang tu.. kesian dia.. mula² ada gak rasa nak bakar kek.. tp ni papa takde.. huwaaaaaaaa.. memang la tak tau nak buat ke idak.. sebab papa pi sampai seminggu.. alaaaaaa.. sedih.. tinggal mama, aiman n baby aje nanti..

ke nak balik alor setar ye?? alahai..

3 ulasan:

Yen berkata...

mas, sape ade di alor setar?

fida berkata...

branded clothes for your kids. feel free to visit

mast@work berkata...

yen, kat alor setaq rumah arwah maktok.. ada makcik kat sana.. selalu juga balik..