Selasa, 1 September 2009

aktiviti weekend yang panjang

menjengah blog orang dok tengok masing² bercerita pasal weekend lepas yang panjang.. tak aci aaa.. mama pun nak cerita juga.. well, saturday kami pi tgk rumah (entry lepas) dan beli barang² sikit di carrefour.. petang tu berbuka puasa makan macaroni bakar aje.. sebab balik pun letih dah dan tergesa² masuk dapur.. nasib juga baik sebab papa jenis tak kisah tak makan nasi time berbuka.. hehehe..

ahad pagi kami lepak rumah.. jemur kain pun ala² aje memandangkan hujan tak berhenti.. tengahari kami pusing² sekitar nibong tebal menghala ke sg bakap mencari foundry.. cari kedai je dulu.. aim.. pastu baru nak pi tanya..

petang tu kami berbuka di luar.. plan dengan isma, firdaus n danish berbuka di Tar.bush, Feringghi.. jauhnya mak aih, food - lebanese.. verdict?? erkk.. tekak mama ala² tak berapa nak boleh terima la deknon.. hahahahha.. kambing la, beriyani la.. mama agak kureng bab² makanan arab ni.. layankan aje papa try makan..

malam tu kami shopping kat jus.co queens.bay.. both families mengukur jalan jus.co sampai midnite.. hahahahha.. mama dapat apa?? heheheh.. papa belikan mama ini..

yesss... idaman mama akhirnya dapat.. 1000w deknon.. laju.. 5 saat je sambal belacan siap!! hahaha - gambar incik google

aiman dapat hadiah dari auntie isma n uncle firdaus, baby dapat 3 pasang baju baru, papa takde apa (hehehe) sorry la sayang..

mama dapat juga merembat seluar jeans baru n slack untuk ke ofis.. blouse dapat sehelai..

balik malam tu punya la jem tak ingat... banyak benar anak² melayu dok melepak kat tepi laut tu.. tak ade kerja gamaknya.. bersidai gitu.. jauhkanlah anak² kita dari tabiat camtu..

semalam memang whole day duduk rumah.. pagi² selesaikan lipat kain dan jemur apa yang patut.. tengahari kemas peti ais.. menu berbuka semalam udang harimau bakar (papa bawa balik udang dari tawau), gulai lemak cili api udang n nenas, sambal belacan, sayur lobak putih tumis dan dessert seri muka tak berapa jadi.. huhuhu.. sekian, itu la aktiviti kami sepanjang 3 hari lepas..


1 ulasan:

alfa juliet berkata...

mast weekend memang best...mesti ada agenda shopping gitu...muahaha