Selasa, 15 September 2009

KPI Ramadhan

harini dah 25 Ramadhan.. kejap sangat rasanya Ramadhan tahun ni.. makin pendek waktu.. maka pastilah makin dekat dengan kematian kita ni semua..

sebelum betul² berakhir Ramadhan tahun ni, mehla jenguk balik KPI tahun ni.. camne? dah terlaksana ke semuanya? mama masih terkontang-kanting dalam sesetengah bab
  • Puasa - sampai hari ni ada 1 hari dah tinggal.. cita² nak bagi penuh satu bulan, tapi Allah tak izinkan.. tak sihat masa hari jumaat lepas tu yang tinggal juga satu hari..
  • Tadarus - masih terkedek² nak masuk juz 22.. alahai.. tinggal lagi 4 5 hari.. sempat ke idak.. harap² lepas ni laju lagi.. sebab dah dekat surah² yang lazim dibaca..
  • Terawih - semenjak dah kahwin, beranak dan mengandung balik ni makin teruk kadang² mama rasa.. ada hari buat, ada hari tidak.. sedih sangat².. dan lagi sedih, tahun ni tak merasa lagi ke masjid buat berjemaah.. sayu.. dolu² masa bujang, selalu ngelat, tak pi sebab letih la, tak larat la.. sekarang ni terindu² rasa hati nak ke masjid..
Korang pula macammana? selesai ke KPI korang?

4 ulasan:

alfa juliet berkata...

mast aku dpt dua kali je terawikh di masjid..memang best...tapi tulah dua kali sajo..huhu

Yen berkata...

Mas, at least ko terror dr aku huhu aku ni stop kat page 5 je satu surah pun belum abis huhu xtau la bila diri ni nk kuat

mast@work berkata...

aza, alaaa.. aku jeles aa ni..

yen, dugaan ni.. kena usaha lagi.. aku pun nak double kan usaha aku..

MN berkata...

KPI company siap dah...
ngeeeeeeee!