Khamis, 3 Jun 2010

percubaan menjajah

dengan ini mama nak mengucapkan terima kasih setinggi gunung kilimanjaro kepada babah sebab ajar mama naik beskal. sumpah tak boleh bayang wancu nana naik beskal.. hahahaha ampun!!!!

setelah dekat seminggu kami anak beranak jalan kaki merata.. kesian betul kat aiman sebab asyik letih berjalan 3 4 jam, kami beli la basikal.. mama beli basikal kaler merah (baru ye) dan papa second hand sebab beria pakcik sorang tu nak basikal racing tapi mahai ya rabbi..

so, presenting..
































biaq hangpa suspen..


agaknya gini le feeling orang jepun masa depa nak menjajah mesia.. hahahaha.. *mode eksyen!

posing baik punya.. gambar2 lain perut mak tak cantik nyah!!! hahahaha
aidan naik dengan mama, aiman duduk belakang papa.. papa masih takde gambar sebab dia tak mahu posing semalam.. mama tak heran posing pun.. tidak ku peduli ok mata memandang! hihihi
ni gambar papa...


masa ambil gambar ni papa siap cakap, "mama, kalau dalam gambar boleh dengar tak bunyi loceng papa ni?" cheh.. eksen juge..
lepaih ni panjang le kaki kami lagi menjelajah kyoto city..
semalam kami bawa anak2 ke nishiiki market.. tapi tak beli apa pun kecuali donut untuk makan kat imperial palace park..
lupa nak kabar, rumah kami 2 minit je berbasikal ke kyoto imperial palace ni.. setahun hanya 2 hari dibuka untuk pelawat.. bila, mama pun tak tahu.. nanti mama korek tarikh dia.. palace ini adalah palace asal maharaja jepun sebelum dia pindah ke tempat lain.. cantik sangat.. kelilingnya ada taman untuk lepak2 bersama keluarga.. orang jepun bawa anjing depa pusing2 petang2 kat sini la..
kami lepak pun kejap aje.. sebab balik nak solat.. cuaca lately dah mula nak rasa macam kat mesia.. panas, tapi berangin..
so, enjoy gambar..

kat mesia, orang tak kasi main pasir, kat sini, siap ada ruang lagi budak2 main pasir (teman jadi jakun ok..) aiman pun ape lagi, main tak hengat!!!


nampak sangat mama tak boleh nak kurus ye tak? hehehehe.. aidan tengok dari luar je.. ni kat nishiiki market..


anak jantan ku main pasir..
nota kaki: mama dah jumpa LV kat kyoto!!!! (ntah ape motif habaq sini.. cam boleh beli.. hohoho)


9 ulasan:

[-suziey-] berkata...

kt sini mmg naik beskal je ke ....pttla bersih negara depa kan

FAM berkata...

hahah!! statement last mmg xblh blah punye. lg apa yg ada?

Fid berkata...

awat??ha??baru gheti naik basikal??hahhh??
kihkihkihkih

tahniah tahniah

haaa..bleh rayau2

Oyis berkata...

best2 naik beskal, especially musim summer ni. nnt winter mencabar la sket tp nya huhu

Nurzairul Isma berkata...

waaa.. Naik beskal yer aidan..tomei2 je aidan mama dier carry kat depan tu... Hehehe....

Yen berkata...

wah bestnya mas berbasikal

mast@work berkata...

suzi, basikal dan berjalan kaki adalah raja.. tak ramai berkereta sebab parking mahal..

fatin, dalam proses menerjah pekan kyoto lagi aku ni.. hihihi

kak fid, saya ok, adik saya tu diam je.. tak mau jawab ke.. hahahahhaa *gelak jahat

oyis, skrg syok je naik beskal sambil ditiup angin sepoi2 bahasa

isma, kesian gak kat dia, sbb basket tu utk budak besar.. tapi nak buat camne..

yen, sila doakan aku kurus ok.. kakakaka

Fid berkata...

cehhh

si izan berkata...

baik je aidan duk diam2 kat beskal..