Selasa, 29 Jun 2010

kimochi bukan kuih mochi ye

 

*kimochi – feel good

*mochi – kuih diperbuat dari tepung pulut.. ala2 kuih kochi gitu..

kisahnya pasal harini mama rasa lega betul.. sebab mama dah selamat submit proposal dgn application form untuk doctoral program mama.. alhamdulillah.. lega betul.. dan sensei (cikgu ye murid2..) banyak bantu sebab form semua dlm nihongo.. giler! untuk international student pun takdak borang english ye.. *sekarang try imagine mama isi borang tengok pada kanji dia.. lawak.. cari kat kad yang mana sama lambang dia mama isi, tak reti, tanya student undergrad, tak boleh isi minta sensei tolong.. hahahaha.. sensei siap tulis sendiri ok.. best!

laktu kat sini semua mesti nak yang ori.. copy2 tak main.. pastu banyak la kerenah nak surat dari graduate university’s president (gilo apo mana VC nak konal den! – solution minta SPS je buat) dan nak siap description personality dari ex-sv.. nasib baik la incik syaiful kawan mama tolong bersusah payah turun naik ofis 2 minggu ye!!! (tq kambing..)

bila sensei tolong lagi banyak sebenarnya yang boleh dapat.. dapat exemption tak yah buat TOEFL sebab mama nanti masuk under international student program (YEAY!! JIMAT DUIT!!!) pastu sensei tolong explain kat admin bgtau condition mama.. yeay!!

suka dong!! pasni leh banyak la belajar dgn sensei yang baik camni.. proposal mama pun dia kata tajuk ok.. lepas ni kalau ada tukar2 dia akan inform.. ya Allah, moga2 mudah le perjalanan study mama ini..

 

nota: kami suka ice-cream mochi!!! yummey!!

4 ulasan:

IrNiS berkata...

baiknye sensei mas, beruntung mas, siap tak yah amik TOEFL lagi.

Queen berkata...

untung kalau semua sensei di dunia macam nieyh kan...dan layanan adalah sama rata samada international atautak..kalau kat malaysia..belum tentu na tolong student gini.huuu

gud luck!

mast@work berkata...

kak irnis.. lega banyaaaakkkk..

queen, tu aa.. lepas tu sensei siap ada seminar untuk share ilmu dia aje.. syok!

Redcomel berkata...

salam mast.. :D

saya selalu beli kuih mochi di & eleven. sedap. :D