Isnin, 14 Jun 2010

cerita-ceriti

mama masih fully breastfeed aidan.. sekarang aidan dah mula start solid.. makan biskut farleys yang mama beli siap2 haritu.. kalau habis nanti pengsan la nak fikir nak cari biskut.. selain dari tu mama bagi dia nestum.. tapi dia tak gemar sebab tak keras.. dia nak teething rasanya..

kat lab ni tak syok nak ngepam.. sebab semuanya cik abang2.. mama pump kat toilet je.. sedih betul.. dulu mewah je ade bilik sendiri, surau.. syukur le korang kat mesia yang ada ruang nak mengepam.. kat sini mama pam pun macam nak mencuri.. senyap2 je.. nasib le baik FS tu kecik je.. leh seludup masuk toilet.. dah kalau kantoi ngan orang jepun apa mama nak habaq pun tak reti dalam nihonggo..

kak fid, breastfeed tu dalam nihonggo ape ye?

huhu

8 ulasan:

joyahsport berkata...

siannyeee...org yg leh pam ngan selesa ni pon xfully bf bby...chaiyok2..insaf jap rase...

aishah zaharin berkata...

laling.. sabar banyak2.. insya Allah, u'll pull through smoothly.

akak baru nak mintak tips ngan awak. cemana nak maintain stok bila kita posa..

ps - tapi bab makan tuh mmg meruntun jiwa.. nak pulak nanti time bulan posa..

norfazleen berkata...

sian kak mas..sabar2..insyaAllah cukup stok..tp nk minta tips utk becoming ramadhan ni..risau takut stok x cukup utk isha la..huhu

Yen berkata...

insyaAllah mas, aku ni pun curi² gak nk pump...sib baik ada surau

mama glam berkata...

sian ko mas.... sabar eik!

Oyis berkata...

salam... saya pon dlm lab semua lelaki, tp saya belasah je lps explain kat diorg (sbb ada bunyi pump tu sket takut ganggu). alhamdulillah diorg paham dan x byk problem. saya pakai breastfeeding cover utk tutup. sambil2 ngepam la mata saya rajin berbloghopping hehehe

Nurzairul Isma berkata...

mas, sbr yer.. utk mommy2 sekelian, insya Alllah takkan ade mslh ms bln posa.. Mkn kurma ok..selain tmbh tenaga, insya Allah susu xkan berkurangan...

yatie chomeyl berkata...

dlm nihon-go :

*oppai = breast

*bonyu = breastmilk

saya pam kat dlm lab gak, sume dak laki tp explain kat diorg. diorg OK je. :)