Isnin, 18 Januari 2010

youth park - baskin robbins and everything in between

at this point of time, mama dah siap sidai semua tudung munaw yang selamat dibasuh.. semua mesti bersih memandangkan minggu nak naik ke ofis makin menghampiri.. sob sob T_T kejap je rasa percutian bergaji ni.. hehehe.. 

so what we did during the weekend? memandangkan hu-ha berpantang tamat, mama janji le dengan isma n clan nak keluar sambil jumpa baby marissa damia.. kami berdua ni memang berjangkit tak hengat punya.. suami kami kawan baik dari zaman kat utm, kami bersalin dua-dua anak kami hampir2 je dekat.. danish lahir bulan 7, aiman bulan 9.. marissa lahir 13/11 haritu, aidan pulak 3/12 hahahaha.. cam plan je nak mengandung kan? sabtu haritu kami berjumpa laa.. lepak dekat youth park (dekat2 dah dengan gurney..) bagi aiman dan danish main sampai penat.. well, literally je laa.. kenangkan aiman, aiyoh! jangan harap ok.. dia boleh main dan main dan main sampai la kami yang cakap nak balik.. hehehhe...

gambar kat youth park entry lepas ni la.. kat situ kami berpicnic bagai.. mama masak bihun goreng n fries, isma prepared sandwich n goreng pisang.. sampai dekat pukul 1 la baru kami keluar dari situ.. hahahaha.. nasib le memang kawasannya redup dan ramai juga family yang datang.. keluar dari youth park isma tanya nak ke mana.. well, orang habis pantang yang sorang ni ade nak ngidam.. hehehhee.. mama ngidam... hehehehe.. malu le... mama ngidam eskrem la korang.. haaaaaa.. dapat juga akhirnya.. kami ke queensbay bagi melunaskan hajat hati tu. hahaha.. makan eskem ape? ala, baskin robbins aje.. banana royale.. share dengan papa ek.. bukan belasah sorang tau! huhuhuhu.. pastu lepas pusing2 kejap, kami pun balik le.. sebab rasa nak tercabut kaki dah.. anyway, memang best dapat lepak ngan isma n clan.. dah lama tak jumpa.. last sekali time bulan puasa last year.. lama tu.. 

sabtu malam memang kami kelepet tergolek awal.. mengantuk ya rabbi.. yang tak ngantuk aidan je aa.. tidur kejap, bangun kejap.. nasib tak nangis2..

ahad pagi2 lagi mama ke pasar sebab papa pulak mengidam asam pedas ikan pari mama.. huhuhu.. ada juga orang yang rindu masakan isterinya tu.. hehehehe.. nak tak nak, ku tinggalkan sebentar incik suami bersama dua anak (pandai papa curi masa mandi n mandikan aiman) beli barang basah sikit, balik, masak omellete untuk breakfast, basuh baju n cadar sampai 3 load.. basuh lauk, masak lunch (asam pedas ikan pari n sayur kacang goreng dan air barli) pastu terkelepek balik.. bersyukur sangat sebab papa tolong tengokkan anak2, pasangkan cadar, sidaikan kain - pergh.. suamiku leh jadi suami bapa mithali gitu..

petang pula makan jagung rebus dan malam ulang lauk tengahari.. siap juga lipat kain bertimbun cam gunung kilimanjaro.. hahahaha... pergh.. cepat je berlalu weekend mama.. itupun rasa tak puas je lepak anak beranak.. 

okla.. sebelum aidan bangun, baik mama logout dulu nak buat benda lain lagi ni.. toodles peep!

3 ulasan:

Ealyie berkata...

chehh.. berpantang kunun.. pantang2 ko sampai KL nyah wehhh..:P ngelat!

mast@work berkata...

ely, hahaha.. x kosa den nk kobarkan lagi..

Queen berkata...

klik2 flymas..sorry..tak dapat nak membaca sangat..pening nieyh..huhu