Isnin, 22 September 2008

kuih mama tak jadi.. huhu

alahai.. ingat kut berjaya la first attempt buat kuih raya sendirik.. ceritanya, hari sabtu lepas mama try buat kuih tart.. kui kui kui.. idak le menjadi.. alkisah, inti bukan main punya sedap.. tapi kulitnya x menjadi.. x menjadi bukan pasal apa, tapi sebab x boleh guna acuan.. jadinya, mama gentel buat gulung2 aje.. sedap kulitnya, cuma agak tebal.. jadi mama akan alter lagi resepi kawan mama tu n mama nak try balik esok.. ehehehe.. harap2 berjaya.. rupa x comel sangat, tapi papa memang makan beria2.. tengok2 tuppaware tinggal sekerat je.. hahahha..

hari ni mama dapat khabar gembira.. mama akan share later la.. bila dah betul2 jadi kenyataan.. sebab masih atas angin je lagi ni.. hehehe..

ooOOoo.. semalam mula2 mama ingat nak jahit baju melayu aiman.. tangan dia labuh.. tapi sebab kena prepare untuk kelas pagi tadi, mama sempat bagi dia try je.. nak tengok labuh mana.. nanti mama jahit la ye sayang.. esok2 ke.. tengok mana sempat.. ye la, pejam celik pejam celik tinggal lagi 7 hari je nak berpuasa.. laju betul ramadhan kali ni..

tengahari tadi, ada seorang student mama yang dah grad mai ofis.. tak sangka, dalam banyak2 student, yang problem itu la yang dok ingat kat kita.. mai ofis siap bawak buah tangan gitu.. alhamdulillah, moga2 rezeki dia panjang dan bertambah.. almaklum, first time raya jadi engineer.. hati mama stop kejap nampak dia bawak masuk hamper.. tak sangka sungguh dia ingat mama.. dia siap cakap dia berterima kasih sangat sebab mama dia dapat grad.. huhuhu.. mama doakan dia yang terbaik dalam apa jua yang dikerjakan.. amin

hari ni mama x tahu nak masak apa.. ingat nak buat ayam bakar.. tapi.. ermmm.. macam letih la harini.. dari tadi x rehat pun.. pagi kelas 2 jam, meeting 2 jam.. huhuhu.. pastu tgk2 internet.. cari benda2 patut.. ni dah dekat kul 4 dah.. huhuhu

tadaaaa, comel tak aiman?
rezeki la harini.. hehehe

9 ulasan:

mamaDhea berkata...

mama,

sya pon baru je semlm wat kuih tart.. bersama-sama SIL & mak sya.. Dhea pn tlg same.. tlg wat kacauu.. sian Dhea asyik kena marah je..

btw, kuih tart "kami" (sbb wat reramai kan.. ;P) nmpknyer menjadi.. sodappppp.. nak resepi?? senang je, Dhea siap salin resepi lg.. ekekeke

Tanpa Nama berkata...

alahai comelnya aiman..bila bleh jmpa adam ni?

Nisa berkata...

haha..sowi..tadi tu ibu adam. silap tekan daaa..

amisah berkata...

tuh ah...
sama jek nsaib kita buat kuih tat tahun nih... xpe, usaha tangga kejayaan..
mel pun sama cam harris... selalu aku buat jadik, dia x berapa minat makan.. sekali tahun ni x berapa menjadik tuh lah dia balun bagai nak rak.. pelik betul aku..
hmmm.. samada memang betul2 sodap or dia saje nak amik ati aku sebab dah x jadik... hmmm...

niza berkata...

alalalal.. encem sungguh aiman pakai baju melayu. Ade ke ekk baju melayu saiz Farrel?

kc berkata...

akak lagi hancus - tak reti langsung wat kueh tat ke kueh almond london ke kueh mama carie ke...bla bla bla. tau makan aje. harap maklum!

mast@work berkata...

mamadhea, mai2, kasi resepi post kat blog ye.. nanti mas ambil... hehehe.

nisa: nanti kad bday aiman sampai boleh la aiman dgn adam jumpa.. mau havoc nih!

aweng: ko tau xpe.. pagi tadi aku bukak tuppaware tu time sahur, tinggal 2 ketul je.. wah.. laku jugak..

niza: ada lagi baju untuk farrel.. beli besar sikit senang.. nanti boleh pakai sampai raya haji.. hehehe.. kat haji sany sblh kedai mamak dekat parit buntar tu ade jual haritu..

kak kc: kuih tunjuk2 memang wajib kat rumah saya.. ntah tahun ni tiba2 je rajin nak buat kuih.. nak jadi menantu mithali le.. hahahaha

.:: stripes & polkadots ::. berkata...

aimannnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! balik cepat..mancu nak geget...
kak yong..kite rase pening plak buat kuih raye nih..sng lagi godek coding rasenye ..hahahahah

shuzana berkata...

mas..ni kak yol la..emm lama x dengar story..akak add blog adik ek..jgn lupe kak yol nyer..