Isnin, 15 September 2008

buat kerja gila

last weekend memang buat kerja gila betul.. dah lama dah mama meninggalkan alam buat2 kerja gila ni sejak kahwin.. jadinya, last weekend memang buat kerja giler.. sebab utama kena pi dentist.. aim to release the braces within 6 months. dah lama sangat, x tahan dah.. Dr agreed to do it, but i need to come pay visit every 3 weeks.. so, last weekend kena la sekali.. cerita last weekend bermula macamni..

tengahmalam jumaat tu, mama ambil bas balik kl.. sampai kl lebih kurang 4pagi (sabtu).. turun kat pudu, abah mama ambil. sahur di mcDonald (which sangat x best sebab food banyak habis.. ngarut betul!) balik rumah, solat subuh, kul 7 dah keluar dah.. hantar nana (my sis) gi gym.. ye, dia buat gila gi gym jugak time ramadhan ni.. nak lawan kurus dengan mama gitu.. hehehe.. chaiyo nana! then straight to dentist.. dia bukak awal.. 7.30am dah bukak klinik.. bagus kan?? i've been visiting dr Subra (he's indian muslim) almost 2 and half years.. lama gitu.. visit la webpage dia kat sini.. pukul 8.15am semua settle dah.. dah tighten braces and next appointment lepas raya..

sebab dah abis awal, abah mama ajak balik rumah dulu.. so, kami balik la.. lepak2 kejap, 9.45am kami keluar dari rumah ambil nana.. pastu kami jenjalan.. sebab mama nak survey tempat birthday party aiman.. pastu kami ke the curve n ikano.. gi mothercare beli puting botol susu untuk aiman.. aiman dia jenis minum laju.. so, dia x leh minum puting no3 yg besar lubangnye.. nak x nak mama kena la cari no2 punya.. sebab botol yg mama beli tu memang bagi no 3.. lepas keluar dari the curve, mama ke damansara perdana, gi order kek aiman.. balik rumah balik, rehat sat then solat. pastu straight naik lrt ke pudu dan naik bas kul 3.30pm terus balik parit buntar.. sampai2 papa n aiman ambil, terus gi makan berbuka di kedai.. hahaha... sampai rumah mama terus tergolek.. kih kih kih

ahad kami bangun lambat.. selesai sidai kain, lipat 2 raga lagi yg mama bgtau haritu (yeay! siap!) dan lepas tu lepak2 kejap.. lepas zuhur, kami ke penang.. sebab janji dengan firdaus, isma n danish (remember danish? playdate aiman) berbuka bersama.. sebelum berbuka kami sempat la kempiskan poket kat gurney plaza.. beli jeans utk aiman, 2 baju 1 seluar utk papa n 1 blouse utk mama (1 je? cis cis cis) lepas solat asar, kami ke tempat berbuka.. isma n family booked revolving restaurant at city bayview hotel.. huhu.. jangan tak tahu.. kat penang pun ade restoran berputar tau!! price sekepala rm49++ kira okey banget la nak banding dengan kat kl kan? makanan dia pun okey.. sedap.. kira puas hati la.. lagi puas hati incik aiman la.. makan x henti2.. x padan dengan selesema.. huhuhu.. lebih kurang 9.30pm kami sampai rumah.. huwaaa.. letih betul hujung minggu ni.. merata mama pergi.. tapi puas hati sebab banyak hal dah settle..

okeyla.. oo.. lupa nak kabar, petang ni mama interview confirmation.. kul 2.30pm.. wish me luck!

XOXO mama
*waiting for zeti's review on bubba camp.. kekeke

2 ulasan:

amisah berkata...

memang kije giler siot mas...
mesti kepala ko pusing2 lepas tuh kan....
fuh! x dapat aku bayangkan...
tapi, demi nak jumpa laki and aiman, aku rasa kurang sket kot penatnya :-)
kan? kan? kan janet kan?

p/s: aku pun penah buat kije giler camni time mel kat utm dulu. turun jb semata-mata nak tulun dier siapkan psm... tapi, xdeklah sehari... g sabtu, balik ahad... kiranya, ko menang lagi lah :-)

mast@work berkata...

hahaha.. tau xpe.. aku x leh bayang kena tinggal depa lama2.. tunggang terbalik rumah.. kikiki..

ooOOoo, aku kasi tau mak ko nanti weng.. hahahahha