Isnin, 4 Ogos 2008

pusing kepala pusing

hari ni mama puasa lagi.. dah banyak hari x puasa, mula la badan naik lemak.. angin je.. huhu.. semalam dan kelmarin bukan main banyak aktiviti.. tu harini mentel semacam je.. hahaha.. x produktif..

cerita pasal semalam n kemarin, mama succesfully join a scrapbooking class. actually mama ajak few friends but everybody seems so bz.. so, mama dragged a cousin (kak yong zana) and one of my student (shila) for that class.. well, to tell you guys the truth, mama really love this class.. kalau boleh every weekend nak pi.. hahah.. yesterday class was a booked class.. because i brought another 2 friends so the teacher (ee mei/ ester.. arigato gozaimasu sensei) arranged a special class for us.. jadinya kami bertiga je dalam kelas tu.. the class was very hands-on with all materials provided.. kat KL mama x pasti kat mana, tapi kat penang ni ada kedai kat Island Plaza yang buat kelas ini.. smidapaper kelas dia memang best.. it was ages since i did all this kind of stuf.. mind you guys.. i was quite creative in making cards and picture arrangement.. hehe.. so, this was like dream comes true.. sorry la wancu nana, i'll send you to the class some other time ye..

apa hasil mama buat semalam? hehe.. mama berjaya buat 1 page for aiman and 1 for myself.. huhu.. the store is very convenient.. you can buy anything to scrapbook.. all materials are available and mama spent quite some money to start my own scrapbook... huhu.. (*below left is aiman's birthday and on below right is for my office room deco).. actually, people have been scrapbooking a lot.. in scrapbook, you can design your photos with colourful embelishment and put some note or a little journal next to the picture. all materials need to be acid free to preserve the picture quality for a long time.. so, the next time you find something to be remembered to, just scrapbook!! hahaha.. this totally will be my new hobby..
last weekend mama tried to bake pandan chiffon cake.. but it doesnt turn out well.. bantat.. hahaha.. actually, other than chocolate cake during raya at makcik ida's house, this was my first attempt to bake a cake.. huhu.. x berjaya.. have to work harder!! hope to bake aiman's first birthday cake this raya!!!
*just to update you guys.. i have another 5 days puasa to go and my current weight is 62kg.. wish to achieve 58kg by this raya.. hohoho

4 ulasan:

aishah zaharin berkata...

mas, pandan chiffon cake if i'm not mistaken is one of the hardest cake to bake la dear.. try la buat cheese cake dulu, yang baked version.. lagi pueh hati (plus nampak cam lagi terer..) hehehehehe.. good luck!

ps: ada kat kl tak 17/8?

amisah berkata...

wah wah wah...
sangat kreatif gilos buat scrapbook mas..

aku bab2 cenggini, kureng sket.. memang x kreatif langsung!

kc berkata...

santeknyer scrapbook itu....! akak ni ada masalah short span interest. bila tengok orang buat nampak interesting macam nak buat sama tapi bila ada peluang teros macam malas nak buat...camner tuh ek?

mast@work berkata...

kak aishah: ye ke? huhu.. x tau pulak saya.. kek aritu bantat jadi cam apam.. kakakaka... alahai.. 17/8 xde.. 20/8-24/8 beru ada kat kl..

aweng: usaha tangga kejayaan beb!

kak kc: ala, benda suka2 buat je.. time tengah ada lapang sket leh aa buat.. kalo idak, takdenye kuasa.. hahaha