Khamis, 7 Ogos 2008

big yeay for aiman!!

Harini aiman dah 11 bulan.. yeay!!! pagi- pagi tadi mama dah wish dia.. sekarang ni kalau kita cakap dengan dia pelan2 sambil peluk dia, dia akan duk diam je.. macam le faham.. takpe, mama akan usaha asuh aiman sebaik mungkin.. kalau nak tahu pencapaian aiman skang ni.. huhu.. makin ligat.. aiman sekarang dah mula lepas tangan dan kadang2 melangkah juga 1 @ 2 tapak kedepan.. tapi masih takut2.. aiman dah pandai turun naik sofa.. even katil pun dia dah berani turun (katil mama n papa).. dia turun pungung dulu.. papa la yang ajar tu.. hehe..

tapi yang pening sket skarang ni, aiman dah pandai memilih makan.. kalau makan nasi tu sikit2 aje.. kalau makan nestum/ cereal dia laju jugak.. dan aiman suka makan roti.. dengan scramble egg la, dengan sardin (yang dah dibasuh sosnya).. aiman suka juga makan ayam dan ikan..

skang ni pun aiman dah mula sebut mama dan papa betul2.. tak tahu sama ada betul dia maksud panggil kami ataupun dia saja suka2 sebut.. dan dia pandai tengok buku sing-along tu dan buat2 cam nyanyi2.. huhu.. semalam bila azan maghrib kat tv, mulut dia pun bising.. cam nak azan jugak.. hahaha.. pandai je anak mama sorang nih..

mama doakan aiman menjadi anak yang soleh dan sihat selalu.. hormat orang tua, dan disayangi semua.. semoga aiman diberkati Allah selalu..

*mama dah x sabar tunggu birthday aiman next month.. birthday party aiman buat time raya nanti insyaAllah..

gambar di atas adalah dua orang hamba Allah yang tidur berdengkur kuat betul!! gambar diambil di teluk batik 26-27 Julai lalu

6 ulasan:

CT berkata...

waaa dah pandai turun katil?? bijak, bijak...humayraa' belum pandai lagi...menyondol je kedepan..jatuh kang nangis..:)

.:: stripes & polkadots ::. berkata...

2 org yg berdengkur sgt kuat siap boleh lawan bunyi tv..muahahhaha...

::azraazura:: berkata...

wah..hebatla aiman..

heidi plak sbb da pndai jln kan..skrg nk blaja jumping plak..
asal bunyik lagu je..mula kaki dia trangkt2..n sgt pndai wt cheeky face..

nnti bday aiman,aunty ajak heidi dtg tau

A Journey To Remember berkata...

hehe, bestnya dpt tgk anak membesar dpn mata. farrel br 5 bulan. hehe. mas, niza add you dlm blog niza ye

mast@work berkata...

kak ct: nanti humayraa' dah pandai jalan letih dia bertambah2 la ye.. hehehe

wancu nana: mama angkat tangan tanda setuju!!!

azah: nanti aiman ajak aunty azah n heidi ye.. hehehe

niza: thanks niza..

amisah berkata...

hhohhoho..
like father like son...