Selasa, 23 Februari 2010

kami ke sini - singapore Day 3

sambungan siri jalan2 bersama mama aiman.. ahahahaha.. harini kusut sikit sebab bilik panas.. lama betul depa servis aricond ni.. berkuap ketiak makcik nak oiiii..

ok.. cerita pasal hari ketiga kami disingapore, kami sambung main kat sentosa.. keluar dari hotel pun dah 11 lebih.. nasib baik game yang kami tinggal hanya game dalam ruang berair-cond gitu.. so, kami pun settlekan 4 lagi game..

1st game, kami main desperados.. BEST! sebab naik atas kuda mesin pastu main tembak2 orang jahat.. pergh! isma n firdaus juara tu.. ahahahaah.. siap keluar gambar kat screen lagi.. yang loser jadi keldai.. nasib mama tak kena.. ngeh ngeh ngeh.. 2nd game kami main 3D cineblast.. wooo yang ni memang best.. sebab naik kenderaan bergerak2 cam rollercoaster.. pergh.. masa turun dari tempat tinggi pun rasa sayup je.. cam real.. time ni semua kami masuk.. siap aidan n marissa sekali.. ahahaha.. nak kasi diam, sumbat aje susu.. ahahahaha

3rd game, kami main 4D magix.. yang ni kira ok je aa.. boleh aa tahan.. tapi mama suka lagi cineblast dengan desperados tu..

4th and final thing we did was enjoying the sentosa island view through sky tower.. cantik sangat scenery haritu.. nasib juga redup2.. lega betul.. lepas tu, kami pusing pi hard rock hotel yang baru bukak.. siap posing ambil gambar lagi.. ahahaha.. lebih kurang pukul 4 lebih kami dah keluar dari sentosa menuju ke JB.. tidur di hotel.. dekat je dengan kastam johor tu.. masa kami nak keluar dari imigresen singapore, kami bengkek betul dengan sorang pakcik imigresen depa.. macam ngok ngek! sombong ya rabbi.. kang kalau mama kutuk kat sini kang ade yang kata tak baik.. tapi mulut dia memang macam cibai! takde insurans!

apa2 pun, hotel kat JB memang best! malaysia juga yang paling best! aahahaha.. boleh gitu? lepak2 sampai lepas maghrib kami keluar pi makan dengan ude n enda n anak2 (pakcik n makcik mama) kat senibong.. pergh.. pueh hati den!! dapat juga seafood malam tu..

lepas makan kat senibong layan pula jalan2 kat danga bay.. best seh! mengimbau kenangan kat tempat dating mama n papa.. jiwang! itu pun sampai tengah malam ok.. anak2 semua dah terlentok pengsan! ahahahha..

layan gambar kejap.. pasni sambung day 4

ni masa nak queue naik sky tower

muka masing2 penat dah ni.. uuuu

pose guling pun ada ye.. ngeh ngeh ngeh


3 ulasan:

alfa juliet berkata...

mast ko pakai tudung mcm gini nampak mcm ustazah..ayu gitu..hehe

mast@work berkata...

aza, ko insap tak? ahahahahha

_mmm_ berkata...

hahah...macam ustazah eh?? adoihhh

kak yong, nak gmbr kat hard rock tuh..nak buat profile pic!