Khamis, 18 Februari 2010

kami ke sini - singapore Day 2

hari kedua kami bermula lebih kurang pukul 10am di Sentosa Island.. dari Geylang nak ke Sentosa lebih kurang 15min aje.. ala, singapore tu besar mana la sangat.. konpem tak sosek punyo..

kami breakfast di hotel - makan megi pama dan scramble egg (isma siap angkut dapur lagi.. ahahha) sampai2 aje kat Sentosa soru juga sikit lagi.. ahahaha.. dasar kebulur kami ni.. makan siap2 supaya tak perlu angkut makanan masa nak pi pusing main tu.. nak masuk sentosa, prepare SGD7 untuk sebuah kereta.. kos kami nak bermain2 kat situ lebih kurang SGD100++ seorang.. itu pun ambil pakej.. dah murah sikit la dari ambil asing2..

soru siap2 kat parking lot gitu.. :P

cadangan mama, kalau nak main apa2 game, main yang penat2 dulu, yang perlu tenaga sebab pagi kalau awal tak ramai orang.. kalau dah lepas tengahari berjanggut la tunggu nak main apa2.. lagi pula kalau public holiday.. masa sampai aje, kami terus pi book main segway.. lepas tu baru kami beratur main luge&skyride.. kalau tak ramai serius mama nak main 2 3 kali sebab memang best!!!!! aiman pun siap enjoy lagi naik skyride.. mama? serius rasa nak terkucil.. pejam mata lagi sebab gayat giler dan siap cakap kat isma n nana jangan gerak2 walaupun sebenarnya angin yang tiup ye... ahahahhaha

boys bersiap sedia nak naik skyride n luge

skyride tu kaki tergantung camni ok! aiman rileks aje.. ngeee..

ni luge.. memang best la naik benda ni..


turn ladies pula naik skyride.. nampak tak mama pakai sunglass? itu kaedahnya nak tutup muka cuak ye.. ahahah

adik manis.. :P

selesai naik luge kami berjalan kaki ke segway pula.. yang mama hangin dengan sentosa ni sebab masa cuti la depa tutup tram.. kepala hotak kami jalan kaki macam nak tercabut lutut ok!! segway kami main 30min pusing2 kat beach.. ada instructor bantu.. best menatang ni kalau boleh diangkut bawa balik kampus! boleh pusing2 takyah risau minyak nak kena isi..

kami berdua n instructor

lepas main segway, kami jalan kaki pi underwater world.. time ni masing2 dah penat.. mama toksah citer la.. blood go upstairs ok.. ahahahahha.. dahle aiman tak duduk diam seminit.. penat!

masa kat underwater world tu tak le lama sangat.. janji dapat tengok dolphin pun dah cukup.. kami book seat paling depan sekali bagi aiman puas hati.. tunggu 40minit tu sebelum show mula sebab nak secure seat.. pusing underwater world tu pun kejap je.. sebab dah takde hati bersesak dengan mat-mat bangla n india (ramai giler sampai rasa kelam je sentosa.. bau hangit ketiak depa lagi la toksah kabar!)

kalau nak ikut, mama lagi prefer kat aquaria.. ye, walaupun agak kecik, tapi rasa puas hati kat situ.. cuma sea creatures kat underwater world sentosa ada banyak la pilihannya dan terowong dia panjang.. yang lain lebih kurang sama je..

see?? aiman tak duduk diam? sigh T_T

nanti kita tidur sini ek isma?

aiman ngan sealion kat underwater world..

lepas keluar underwater world tu dah pukul 5pm... penatnya tuhan aje yang tahu.. tapi ada lagi mainan yang tak pi, so, kami decide balik hotel dulu.. yang bagusnya game kat sentosa ni, tak perlu nak habiskan semuanya dalam satu hari.. kami balik pun sebab dah tak larat sangat dan bau ketiak masing2 serupa mat bangla kat situ.. solat pun belum.. zooooommm kami balik hotel freshen up dan lepak2 sikit.. anak2 pun dah lembik semacam aje..

malam kedua kat singapore, kami makan kat shopping complex kat orchard road.. alahai, lupa pulak nama shopping complex tu.. tp kira kami makan kat food courtnya yang sama nama n management dgn foodcourt pavi - nasib ada nasi padang halal kat situ.. belasah makan, pusing ronda orchard road, pastu balik tergolek kat bilik hotel...

okey, nanti sambung hari ketiga pulak..

1 ulasan: