Khamis, 25 Februari 2010

grill or not to grill

okey, bukan yang ini ye!



picture googled

tapi sama ada nak grill keseluruhan rumah atau tidak.. semalam tukang buat grill rumah kami dah datang ukur tingkap rumah.. ala, toksah le korang membayangkan stainless steel hatta chrome skali pun idak.. kami cuma ambil yang biasa2an aje.. itu pun bajet ketat.. tapi yang tak berapa best mama rasa, takkan la nak kena grill keseluruhan rumah ek? rasa cam dalam sangkar betul.. sebenarnya bila kita grill semua tingkap ni, kita psycho siapa sebenarnya?? diri kita ke incik pencuri.. mama rasa, pencuri sebenarnya tak heran langsung dengan grill2 ni.. ye la, kalau dilihat dari kes2 yang ada, rumah yang dipecah masuk bukan setakat ada grill.. ada cctv mak nenek pun depa leh masuk.. eeee... ngeri!

camne korang pilih, grill ke idak? kami decide, hampir keseluruhan tingkap bergrill.. cuma ada yang tak juga.. maknanya, kami grill dari pintu paling jauh la.. dengan harapan pencuri tak boleh masuk.. sigh.. rumah sendiri pun rasa terkurung gini..

************************************

cerita lain.. harini wancu nana lapor diri kat putrajaya.. masuk gomen jugak ko nana.. ahahahaha.. harini juga wancu nana akan dapat tahu posting mana.. weewooo.. mama yang excited ok.. kalau wancu nana kena kat ulu banat mana hala tu tak dapek la den nak nolong.. boleh la geng ngan madeh.. ahahahahha.. sadis!

**********************************

laporan malam tadi.. ni yang tiap2 malam mama tak puas hati ok! sakit belakang woo tidoq dengan depa 2 orang ni.. makan ruang betul.. nasib juga la aiman tidur dalam katil sendiri.. kalau idak, mau patah pinggang pagi2..



haaa... cuba la korang tgk!



sorang dengkur, sorang tidur cam jam!! aarrrggghhhh!!!!
(errr.. comel tak selimut kami?? ada doraemon lagi.. bangkok mai tau.. ahahahaha)

nota: aiman tidur kat bahagian atas kanan gambar ni.. kualiti gambar teruk sbb pakai handphone je dan gelap.. janji korang nampak kejadian ni kan?


9 ulasan:

Queen berkata...

yang grill kat atas tu nampak best...

Allah pun kata, usaha dulu, baru tawakal..pemasangan grill, cctv tu usaha. Barulah tawakal.. kalau nak kene pecah jugak itu namanya ujian..Wajib pula untuk kita percaya dengan qadha dan qadar..rukun iman tu...Kena redha.

Jadi takpela, cuma kalau tak mampu, bajet ketat, pasang jela yang mana mampu dulu..nanti pasang lagi...ehehhehe

Ejamaria berkata...

pasang... jangan tak pasang... nnt kalau nak pegi holiday ke, balik kampung ke tak le risau sangat...

irda berkata...

pttla madeh t'sedak..ada org sebut..ahahahaha..

mast@work berkata...

queen, ejamaria - pasang memang pasang.. tapi bak kata tokey grill, itu penjenayah kalu mau masuk aa, tak tengok itu grill maaa.. ahahhaa

madeh, biasa la mama.. haaa.. sedak lagi tak? ajajajajja

m-i-o berkata...

mast, apa kelass pasang grill biasa-biasa? pasangla wrought iron hingga ke tingkap toilet, barulah meghelip :P

ekekekek!

takpe mast, pasang grill mantop tak macam beli munaww. munaww mungkin lusuh, mungkin awningnya terpele'ot. tp grill kekal berseri sepanjang zaman.


ekekekek!

*silalah terpengaruh :P

mast@work berkata...

kak zufaku sayang..

wrought iron?? pergh.. tersedak ayaq liuq cheq sebentaq.. mampuih! kalaubetul ambik wrought iron satu rumah maunya dkt 15k.. itu grill aje.. waaaaaaa

Zety Zin berkata...

memang comel selimut tu. ngee...

m-i-o berkata...

mast,
klo rumahmu digrill kesemuanya wrought iron berjumlah 15K, bukankah maknanya rumahmu itu besar gaban?

errr.

ini rumah jenis apa ekk? rumah jiran ahkak end lot, pasang wrought iron atas bawah depan belakang campur tingkap toilet tak sampai 5k pun.


baik cakap, ko beli rumah agam ek? belikan ahkak satu pakai duitmu, bleh? lepas pencen kalo jadi jutawan ahkak bayar balik. *wink wink*

mast@work berkata...

wahai kak zufa.. rumah saya masih rumah teres biasa.. tapi disebabkan ada itu zen garde, maka banyak la jadinya sliding door dan tingkap yang odd sizes.. tu pasal jadi mahai.. huhuhu..

kalau makcik kayo, makcik tanggung sendiri pi blajaq.. ahahahahha