Khamis, 11 Februari 2010

geram ade, sedih ade, hepi pun ade

bila buka je suratkhabar sejak akhir2 ni macam2 cerita ada.. dari eksiden bmw tu (mama rasa driver dia tu bawa laju dan mengantuk) sampai la cerita buang baby kena hurung semut tu.. ya Allah, sedih betul laaaa... mama rasa geram nak cekik2 aje orang buang baby ni.. takde hati perut!!! masa mama kena tahan wad haritu pun ada satu girl ni beranak sendiri kat rumah dia, pastu dia bunuh baby tu!!!!!!!! geraaaammmmm!!!! nurse kat hospital tu semua marah2 dia, muka dia bodoh stone aje!!!!! sampai hati dia.. kalau dah tak mahu dengan baby tu, serahkan la pada mama pun tak pe tau!!! baik lagi aku bela dia (ni dah emo la ni.. ahaks) yang lagi bertambah pelik, macam mana emak bapak budak tu tak perasan anak dia mengandung?? form 5 ok!!! takkan ko tak tengok anak sendiri?? agaknya parents la ni tak heran kut nak check beg sekolah, baju2 anak dia kut.. takkan body anak hang tak perasan?? cis!

lepas tu tak sudah2 cerita pasal mee yang tak boleh makan tu (sodo.my) eeeeeee... bosan politik 24 jam sehari ni.. udah2 le tu.. menyampah!!

on the other side, nasib la ada khabar baik.. us.m kesayangan hamba (cheh tiba2 je ko mas!) bagi angpow utk semua staf nye.. weeeewoooooo.. best2.. separuh mama buat belanja coti hujung minggu ni, separuh lagi masuk tabung rumah.. ahahahhaa.. at least kurang la kami garu kepala mana nak korek duit untuk tabung rumah kami..

semalam kami amik EL sebab aidan masih dedar suam badannya pasal kelmarin injection 3 serangkai tu.. kesian baby mama.. so, semalam kami angkut anak beranak pi imigresen (baru ku tahu kena bawa semua anak2 untuk pengecaman ye..) dan berhuha dengan isma dan firdaus yang beli kamera baru (DSLR juga korang ek.. ahahhaa). mama dapat sandal untuk coti ni (alasan beli kasut baru weh!) dan aidan dapat baju jalan (kesian adik dok asyik pakai baju abang). tq juga untuk isma n firdaus yang tak pernah langsung lupa kami kalau ke mana2.. dapat ole2 kami dari kuching dan hadiah untuk aidan.. passport siap, tukau duit siap, stok makan isma settlekan.. weeeeeee..

tak sabar cheq nak tunggu hujung minggu ni.. beg tak siap lagi.. esok malam nak bertolak dah.. waaaahhh.. excited sungguh haku!!

4 ulasan:

desirequeen berkata...

wow..nak pergi mana..syoknya..hati2 di perjalanan dan ditempat org...chill ya!

aini aziz berkata...

oooooo..rupenye ko nak pegi sarawak yek..ptut buat gmbo pasport..

mast@work berkata...

desirequeen, tq..

aini.. bukan.. bukan ke kuching.. itu kawan kami yang pi.. hihihi

firiz berkata...

mas, DSLR jugak le.. hehehe... tak sabo nak bercoti ni.. nak melaram ngan DSLR baru... ecehhh.. hihihi...