Isnin, 2 Jun 2008

a visit to tok ayah chaq's dusun

hehe.. so.. lepas hari rabu balik ke parit buntar, penuh la jadual dengan meeting yang tak berkesudahan.. hehe.. jumaat dapat pulak kena tengok student training.. nasib baik dekat taiping aje.. so tak payah la tinggal aiman.. hehe..

saturday malam (31/05/08) we did spring cleaning.. rumah dah macam tonkang.. mendobi sampai 3 mesin dan hantar baju untuk iron (yes.. i dont do ironing.. sekian) cuci toilet, kemas rumah termasuklah cuci lantai dan segala tok nenek.. tengahari fix quick lunch (ikan stim aje.. nanti resepi mama post kemudian) petang lepas asar kami keluar.. gi queensbay.. hehe.. bukan beli apa pun.. setakat jenjalan makan angin je.. tapi dapat grab swimming trunk untuk aiman (have to squeeze time to teach aiman swim.. yes, i can swim too)

sunday we were invited a wedding at kuala kangsar.. kawan baik papa punya wedding (wife's side) so.. head to kuala kangsar around 1pm.. reach there around 2.30pm.. sempat la borak2 dengan pengantin (sebab pengantin dah abis amik2 gambar.. hehe).. lepas tu kami singgah rumah tok chaq di kampung prik.. behind kilang kicap tamin sayong.. huuhuuu.. bestnye suasana kampung.. aiman jadi jakun tengok2 ayam.. rumah tok chaq ada buah2 sebab dia rajin buat dusun.. jadi balik bonet kami penuh aa.. ade nenas aa, mempelam la, bunga kantan etc.. hehe.. really look forward for raya sebab manggis n rambutan dah putik2 ijau dah.. hahahahah *evil laugh*

so sempat introduce aiman dengan pokok buah.. hehe



"ini cempedak la sayang.." hehe aiman nak nangis pegang texture buah cempedak.. geli kut jari dia.. hehe (far left is tok chaq.. tok ayah's big bro)

"ini rambutan sayang.. nanti kita boleh makan.. hehe"

"ini pokok manggis.. putik manggis pun ijau.."

2 ulasan:

.:: strips & polkadots ::. berkata...

nasib baik kakak saye x balik mase nangke madu beranak byk2...

NANGKE MADU ITU MILIK SAYE!!!!!

mast@work berkata...

chait..