Isnin, 6 Disember 2010

His 1st party

alhamdulillah.. hajat mama tercapai juga.. dapat buat birthday party baby bear mama..

semalam, kat rumah kami, mama buat kecil-kecilan aje.. jemput few mykyoto members yang berkeluarga (kecuali uncle salleh).. ada 2 family tak dapat datang due to sickness and important works.. takpe.. nanti ada rezeki kita jumpa laie..


masa mula2 decide untuk birthday party, mama n papa unanimously agree that birthday anak2 adalah untuk certain milestone yang kami rasakan perlu.. kalau ada rezeki lebih boleh lah buat kat tempat yang best.. last time aiman had a blast at mega.kidz.. tp this time, bajet constraint dan limited time, mama buat kecil aje.. tapi alhamdulillah, mama rasa happy.. sebab it was really a close gathering with my kyoto family..

menu mama buat memang bukan untuk lunch.. tak larat.. ehehehe.. so buat hi-tea.. mama buat bolognese, fries, hotdog rebus... and my lovely sisters made rojak (tq kak yang) and cupcakes (tq kak sher)

cake was freshly baked in the morning.. nasib sempat siap ok.. seriau weh.. dah le first time buat kek dengan frosting.. berjaya juga red velvet ku itu.. walaupun tak pernah makan kat mesia, alhamdulillah menjadi... lepas ni boleh buat laie..

ok, enjoy gambau..

uncle athari the first to arrive

ucapan aluan

nyum nyum nyum

foods

catching up

candle blowing

pemerhati ramai ok

orait, sesi makan kek

aidan's pressies

yeaaa .. happy

muka aidan cheeky habis

ok.. lega hajat.. now back to working mode!

5 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

wah, tema kuning di raja gitu hehe

mast@work berkata...

yatie, sekali sekala kasi kaler terangkat sket.. ahahha

alfa juliet berkata...

simple tp meriah di kyoto

aNiS tHe BumbleBee berkata...

alalallaa!! seronotnyaaa aidannn...

bila dah besar nnti,ni laa antara memori2 paling manis utk diingat kan....ouuhh...nnti mesti rinduu...

TopsyTurvyMum berkata...

buat b'day party anak2 kat oversea ni simple tapi meriah kan...mak ler penat sket kena masak2 tapi berbaloi:)