Ahad, 4 Disember 2011

Tok ayah mai -- Tokyo D1 v3.0

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


Dah seminggu tok ayah n tok mai sini.. Alhamdulillah.. lega n happy dapat tengok muka parents kat sini.. rindu ok.. abah mama beli tiket lama dah.. dari bulan 3.. masa tu ada promo MAS.. imagine le 8 bulan kira hari ok bila tok ayah nak mai.. huhuhu..

Sekali few days sebelum tok ayah mai baru tau yang papa kena present progress pagi tok ayah sampai n mama kena present semalam.. haiyoooo.. tensi kejap tapi nak buat macammana kan? dah namanya mai belajar..

kita cerita in sequences la kan.. tok ayah sampai isnin 28 Nov pagi.. jadi mama, aiman n aidan pi tokyo (tok ayah turun Narita -- saja nak jalan2 jauh sket) hari ahad petang naik shinkansen.. bajet dah kali ke-3 so ok la kan? SILAP BESAR percaturan ok.. gatai pi amik free seating semasa weekend adalah kesilapan paling besar.. sila maklum.. kalau weekend n nak naik shinkansen, sila amik seating.. sebabnya, untuk 1 jam pertama mama dok berdiri ok.. gila ah.. tu pun mujur aiman dapat 1 seat n aidan duduk dalam stroller.. kui kui kui.. pastu bayang la budak berdua ni punya la aktif rasa nak meroyan aje dalam train tu.. haha..

sampai2 tokyo, malam tu mama tidur di rumah pelajar malaysia..

pagi2 bangun, terus siap mandi p.ramlee (u-know-how) budak2 punya la excited nak jumpa tok ayah n tok.. tapi ngeri seh naik train pagi masa rush hour n tolak stroller!!! serius kena pikir lagi panjang lepas ni.. sebab tokyo is really a crazy town.. macam SARDIN! haha.. yang lawaknya tok ayah sampai dulu baru kami sampai.. sorry tok ayah.. huhu..

DSC_0986
aiman boleh buat citer hindustan ok lari cari tok ayah.. haha

sampai je narita, mama terus poskan beg2 tok ayah n tok ke kyoto.. leceh nak jalan dengan beg besar.. bagusnya courier macam ni sebab kita boleh pilih hari n time untuk beg2 tu sampai.. paling awal keesokan hari la.. tapi sebab kami nak jalan tokyo lagi maka mama request beg sampai khamis pagi le..

DSC_1002
tunggu train nak ke ueno

lepas keluar airport kami zass ke akihabara... bawa tok ayah jalan2 tengok jalan yang penuh dengan barang2 elektrik..

DSC_1021
aidan baaaa caakkk

DSC_1032
aiman semua pamphlet yang ada gambar train dia amik

DSC_1101
ramai orang kat akihabara

DSC_1102
dua orang budak dah pengsan.. haha

pastu tok ayah dah kata letih kami check-in hotel kat ueno.. malam tu memang sempoi aa melepak dalam hotel tunggu papa sampai pastu siap pi convenience store panaskan ayam kfc (haha puas hati mak!) buat macam rumah sendiri makan kfc yo! hahaha

to be continue....

4 ulasan:

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

kfc halal yer? dok tokyo 3 minggu ritu makan roti jerk laa... huhuhu...

mast@work berkata...

bibimie,

haha KFC mesia la.. bawak mai sini.. hahaha.. teringin makan ayam KFC tu yang abah bawakkan tu :)

I Am Supermak! berkata...

tok ayah dgn tok nye kemain hanimun jauh ke sana ek??

mast@work berkata...

supermak,

biasa la bila lagi.. tok ayah ngan tok amik kesempatan menyelam minum ayaq