Isnin, 19 Disember 2011

Kobe lagi dan lagi

* السلام عليکم *

 こんにちは q(^_~)p

last week ke Awaji Island, Kobe.. ada conference.. tapi tak jalan kat Awaji pun.. cuma sempat satu petang hari kedua conference jalan2 dengan labmate mama, Tsai-san.. almaklum la.. budak baik, ikut je bontot cikgu ke mana2.. kecuali la petang hari kedua tu.. haha.. itupun siap confess kat cikgu "ye, saya pi jalan tadi ni" :P hahahhaa

So kami ke Kobe city petang hari kedua.. jalan2 di Sannomiya.. walaupun dah few times jejak kaki di Kobe, tapi ni first time jalan2 Sannomiya.. sempat makan taiyaki sedap nom nom nom.. pastu pusing satu pekan sampai lenguh kaki :P

So enjoy gambar.. kami pusing2 tengok temple dan interesting building.. Kobe bandar yang menarik.. terutamanya untuk orang muda.. Kat Kobe jugak ada Chinatown.. kalau masa Chinese New Year kata orang kat situ ada tarian naga..

Kobe KKCNN 012
cantik kan building ni?

Kobe KKCNN 014
nearby jinja

Kobe KKCNN 015
dalam jinja yang sama

Kobe KKCNN 018
mesej untuk Kobe lepas earthquake 1995

Kobe KKCNN 020
kawan mama cakap tea shop ni famous kat Taiwan

Kobe KKCNN 021
Chinatown Kobe

Kobe KKCNN 023
ngular :P

Kobe KKCNN 024
temple

Kobe KKCNN 025
dalam temple tu

Kobe KKCNN 027
terminal bas Sannomiya


7 ulasan:

kyo_9 berkata...

Fakta:
Di Jpon ada 3 Chinatown
Yokohama
Kobe
Nagasaki

mast@work berkata...

kyo,

domo.. kak mas pun tak tau.. hehe.. :)

Oyis berkata...

byk mknan ending ngan 'yaki' eh. teppanyaki, teriyaki, taiyaki

Azhariah Zuber berkata...

mas letak la gambar taiyaki nak tgk ropenya

maya amir berkata...

taiyaki tu camne.. letaklaa beb gmbrnye..erkk,ke tak sempat amek gmbr..hehehe

Hanis MY berkata...

wee bestnya ke kobe... ha ah la mmg cantik gambar yg first tu...

p/s: arigatouuu sis... bglah tips hehe saya budak baru belajar wuwuwu...

mast@work berkata...

oyis, aza

yaki tu maknanya bergoreng.. tp tak mesti dgn minyak banyak cam goreng pisang tu.. taiyaki tu macam baulu aje ada inti kacang merah.. yums.. nnt kena ingat amik gambar

maya,

tak sompek amik gambar ngap sudah.. hahahaha

hanis,

insyaAllah.. ala, akak pun baru 2.. kut 8 ke 10 ke boleh gak le canang.. hahaha